Práce na cyklotrase Koplotovce – Hlohovec už sa začali

V kraji pribúda nový kus cesty pre cyklistov či korčuliarov. Práce na zhotovení nového úseku cyklotrasy z Hlohovca smerom do Koplotoviec už intenzívne prebiehajú, pričom v uplynulých dňoch pracovníci realizovali cementovú stabilizáciu.

Zdroj foto: hlohovec.sk

Zhotoviteľ stavby aj mesto Hlohovec prostredníctvom svojej stránky vyzvali ľudí, aby rešpektovali priestor staveniska a nevstupovali naň z dôvodu realizácie podkladových vrstiev. „Úsek je uzavretý, vyznačený dopravným značením, preto vás prosíme, aby ste pri vašich cyklopotulkách po hrádzi v tejto jej časti zišli z trasy a neprechádzali staveniskom,“ uvádza hlohovská radnica.

Odmenou za trpezlivosť má byť nový povrch, po ktorom vraj bicykel či korčule pôjdu takmer samé.

Cyklochodník vzniká na ochrannej hrádzi po koniec katastrálneho územia Hlohovec, pričom sa napojí na existujúci asfaltový povrch hráze v lokalite pri Peterských jazerách. Dĺžka nového úseku bude takmer dva kilometre.

Projekt bol podporený dotáciou z Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške viac ako 200 000 eur na podporu rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky.

Spoločná cestička pre peších a cyklistov je súčasťou cyklostratégie Trnavského samosprávneho kraja a v širšom kontexte bude súčasťou dopravného nemotoristického prepojenia medzi Červeníkom – Leopoldovom – Hlohovcom, m. č. Šulekovom a Koplotovcami, ktoré vhodným spôsobom doplňuje základnú komunikačnú os Vážskej cyklomagistrály.

Zdroj: hlohovec.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava