Deti prešli šesť krajín v priebehu jedného popoludnia

Minulotýždňové nedeľné popoludnie patrilo v Piešťanoch deťom. Všetky cesty totiž viedli na Kúpeľný ostrov, kde sa v priebehu chvíle dalo precestovať dovedna šesť krajín. Stačilo pritom iba splniť niekoľko úloh.

(Autor: am)

Piešťanské kúpele sa tento otvárajú rodinám s deťmi, a tak sa rozhodli zariadiť pre ne aj zábavné podujatie. Oslovili preto Materské centrum Úsmev, ktoré má s organizovaním podobných akcií bohaté skúsenosti. „Formu podujatia sme vymysleli my. Nechceli sme robiť Prechádzku rozprávkovým parkom, pretože tá patrí do parku. Povedali sme si – keďže sa nedá cestovať reálne, budeme cestovať inak,“ povedala Dáša Dzurechová z MC Úsmev. Tým, že podujatie malo aj náučný charakter, určené bolo prevažne pre škôlkarov a prvostupniarov.

Spolu s kúpeľmi tak zorganizovali akciu s názvom Všetky cesty vedú na Kúpeľný ostrov, kde sa nachádzalo šesť stanovíšť, predstavujúcich šesť európskych krajín. V nich mali deti plniť rôzne úlohy, ktoré sa od rozprávkovej prechádzky tento rok odlišovali. „Veľmi veľa rekvizít bolo nových, vyrobených na kľúč,“ skonštatovala Dzurechová. Animátori na stanovištiach boli však deťom z prechádzky známi. „Sú to zaškolení animátori, vedia s deťmi robiť. Máme ich radi,“ doplnila.

Podujatie sprevádzali aj hygienické opatrenia. Organizátori dbali na to, aby boli jednotlivé stanovištia v dostatočnej vzdialenosti a aby sa tam nehromadilo veľa ľudí. Na viacerých miestach sa nachádzali upozornenia, ako sa zodpovedne správať a deti tentoraz namiesto pečiatok dostávali na ruky dezinfekčný gél. „Ešte sme rozdávali vstupenky, aby sme vedeli odhadnúť počet ľudí. Deti pečiatky aj chceli zbierať, no, bohužiaľ, museli sme byť bezkontaktní,“ uviedla Dzurechová. Ak sa jej zdalo, že sú ľudia príliš blízko pri sebe, upozorňovala ich na dodržiavanie odstupov.

V priebehu necelých troch hodín prešlo šiestimi krajinami približne štyristo detí. „Sme spokojní. Ľudia tento nápad privítali aj sa veľmi zapájali,“ doplnila Dzurechová. Či bude mať toto podujatie pokračovanie, sa ešte povedať nedá. V októbri však MC Úsmev pripravuje obľúbené Čím budem, keď vyrastiem. Ak to epidemiologická situácia dovolí, deti sa zabavia opäť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava