Z kopy smetí sa šíri zápach

Je pravda, že ak pravidelne čítate naše noviny alebo aspoň občas zachytíte príspevok o ďalšej vzniknutej čiernej skládke odpadu, viete, že nezodpovední ľudia dokážu smeti uložiť skutočne kdekoľvek. Niektoré miesta sú však mimoriadne obľúbené a odpad sa tam hromadí neustále.

V zeleni sú odhodené použité plasty, tetrapaky i pneumatiky. (Autor: am)

niečo ako poľná cesta napájajúca sa na Obchodnú ulicu. Domáci ju poznajú ako „za štrekou“. V smere od letiska je ešte pred štyrmi zákrutami odbočka, kde ktosi vyhadzuje odpadky. A nielen tašku či dve. V zeleni sa nachádza veľké množstvo obalov všetkého druhu. Písali sme o tom už aj niekoľko mesiacov dozadu.

V súčasnosti tam v tráve ležia plasty aj tetrapaky a tesne v križovatke je do desať odhodených pneumatík. A kopy odpadkov okrem toho, že znečisťujú prostredie, ešte produkujú výrazný zápach.

Na toto miesto ich ktosi asi len ťažko prinesie v rukách, čiže ak už ich má naložené v aute, odviezť ich možno kilometer do zberného dvora, ktorý sídli na Žilinskej ceste, nebude veľký problém. Všetky tieto odpadky je tam možné bezplatne vyniesť a vyseparovať, vodičovi k tomu stačí len občiansky preukaz s trvalým pobytom v Piešťanoch, prípadne iný doklad, ktorým preukáže, že v meste žije a platí tu za smeti.

Namiesto toho bude musieť lokalitu na vlastné náklady vyčistiť vlastník pozemku, ktorým je v tomto prípade súkromná spoločnosť, a nie mesto. To musí riešiť nelegálne skládky na vlastných pozemkoch v najrôznejších lokalitách, po novom napríklad v zeleni pozdĺž Rekreačnej ulice v smere na Lodenicu, kde ktosi vyhodil vrecia plné smetí hneď vedľa cesty. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava