Vo Vinohrade ako na festivale Country Lodenica

  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
  • 15. júla 2020, 00:02

Milovníci country, folkovej či bigbítovej muziky si minulý piatok podvečer prišli na svoje počas takmer štvorhodinového maratónu v podaní kapely Alternativa Band. Jej pobedimský líder Michal Mareš so svojimi parťákmi vytvorili na terase reštaurácie Vinohrad, ktorá patrí neodmysliteľne do histórie Piešťan, príjemnú letnú atmosféru. Koncert sa dial na dômyselne vybudovanej a zeleňou a kvetmi dotvorenej terase.

Kapela Alternativa Band odohrala koncert v piešťanskej reštaurácii Vinohrad. (Autor: vd)

Koncertný maratón trval s malými prestávkami celé štyri hodiny. V ponuke boli piesne z repertoáru našich západných susedov – bratov Nedvědovcov, Michala Tučného, Roberta Křesťana a Druhej Trávy, Vlasty Redla, Pavla Bobeka, Olympicu, Fleretu a ďalších známych kapiel, slovenské nevynímajúc. Ťažiskom však boli prudko spevavé a chytľavé moravské a české piesne. Aj ľudové. Zazneli hity ako Taky jsem se narodil bos, Zafúkané, Franky dlouhán, Kyselé vínečko či romantická Dívka ze severu s jej „vlasy má, doufám, pořád vlnité, dlouhé tak, že jí po pás splývají…“

Priestory terasy sa pozvoľne plnili. „Pre istotu sme si rezervovali stôl, lebo sme sa dopočuli, že je o koncert veľký záujem,“ prezradila partia zabávajúcich sa ľudí. „Sme prakticky susedia z Bratislavskej. Vybrali sme sa večer do mesta, ale ďaleko sme nezašli. Počuli sme muziku ako z Country Lodenice, a to nás dostalo,“ skonštatovala dvojica manželov. 

Na svoje si prišli aj prázdninujúce deti šantiace na trampolíne, partia tanečníc si zakrepčila, štamgasti si koncert natáčali a ďalší zasa spievali či popíjali pivo, koštovali pizzu, vodiči miešané nealko nápoje. V závere zaznela pieseň kapely Elán.

Skupina Alternativa Band (Michal Mareš – gitara a spev, Peter Omasta – sólová gitara, Jozef Kubeník – bendžo a Dominik Hanšut – basová gitara) navodila mnohých na tú správnu atmosféru k nadchádzajúcemu víkendu. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela