VLÁDA: Doplatky za lieky pre ohrozené skupiny sa budú rušiť

  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
  • 15. júla 2020, 13:50

Ako konštatoval predseda parlamentu Boris Kollár, napĺňa sa tak jeden z hlavných bodov predvolebného programu strany Sme rodina



Doplatky za lieky pre deti do šiestich rokov, dôchodcov a ZŤP sa budú rušiť. Na tlačovej konferencii vládnej koalície to uviedol predseda parlamentu Boris Kollár. Ako konštatoval, napĺňa sa tak jeden z hlavných bodov predvolebného programu strany Sme rodina.

„Veľa ľudí mi písalo, pán Kollár, mám mizerný dôchodok a keď zaplatím všetky poplatky, ostane mi 50 až 60 eur, a ja sa môžem rozhodnúť, či mi tých 50 eur zostane na jedlo alebo ich miniem na lieky. Tento gordický uzol sme práve teraz s celou vládou rozťali,“ dodal predseda parlamentu.

Ako povedal minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak, v zásade by zrušenie doplatkov za lieky malo platiť pre každého dôchodcu, dieťa do šiestich rokov a človeka s ťažkým zdravotným postihnutím prakticky bez obmedzenia. „To, o čom uvažujeme, je, či predsa len nie je taká skupina dôchodcov, alebo aj rodín s deťmi s tými najvyššími príjmami, ktorí to de facto nepotrebujú. Čiže možno budeme debatovať o nejakom hornom strope, do akej výšky mesačného príjmu to bude, ale určite pri 90 percentách spoločnosti to bude úplne bez poplatkov,“ doplnil.

sita

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava