Čajky predstavili ďalšie dve nové hráčky

Skladba tímu Piešťanských Čajok pre nasledujúcu sa už pomaly blíži do finále. Ďalšími novými hráčkami, ktoré budú obliekať dres tímu z kúpeľného mesta sú pivotka Monika Krajčovičová a krídelníčka Tereza Vandlíková.

Tereza Vandlíková je reprezentantkou Slovenska do 18 rokov. © FIBA

Slovenská pivotka Monika Krajčovičová (10.08.1997) hrávala naposledy najvyššiu súťaž za Dubček Bratislava. V tíme minuloročného nováčika bola najproduktívnejšou hráčkou, keď v 16 zápasoch hrala priemerne 29 minút so ziskom 10 bodov a 4 doskokov. V minulosti nastupovala rodáčka z Trnavy za v ženskej extralige za BK Slovan Bratislava i ŠBK Šamorín.

Monika Krajčovičová bola najproduktívnejšou hráčkou Dubčeka Bratislava v uplynulej sezóne ženskej extraligy.

„Ponuka z Piešťan ma oslovila kvôli trénerskému vedeniu, tréningovým podmienkam a takisto ma lákala možnost získať nové skúsenosti v medzinárodných súťažiach. Prísť do Piešťan beriem ako príležitosť posunúť sa o krok dopredu a som sa túto možnosť vďačná,“ uviedla 183 centimetrov vysoká pivotka.

22-ročná podkošová hráčka je taktiež reprezentantkou Slovenska v 3×3 basketbale. Za rok 2019 dokonca získala ocenenie Slovenskej basketbalovej asociácie pre najlepšiu slovenskú hráčku 3×3 basketbalu.

Príležitosť pre 16-ročnú Vandlíkovú z MBK Stará Turá

Šancu v ženskom tíme Piešťanských Čajok dostane aj odchovankyňa MBK Stará Turá Tereza Vandlíková (18.7.2003). 16-ročná mládežnícka reprezentantka si už svoj prvý štart za Piešťanské Čajky pripísala v uplynulej sezóne, keď 10. októbra 2019 nastúpila na extraligový duel proti Banskej Bystrici.

Tereza Vandlíková je odchovankyňou MBK Stará Turá.

V sezóne 2019/2020 hrávala za družstvo kadetiek Starej Turej, kde bola najproduktívnejšou hráčkou. Štarty si taktiež pripísala v prvoligovom družstve žien partnerského tímu Piešťanských Čajok MBK Stará Turá. So slovenskou basketbalovou reprezentáciou do 16 rokov sa minulý rok zúčastnila majstrovstiev Európy B – divízie v bulharskej Sofii. Aktuálne patrí do výberu slovenskej reprezentácie dievčat do 18 rokov. 176 centimetrov vysoká hráčka bude v Piešťanských Čajkách pracovať prioritne na pozícii vysokého krídla.

„Som vďačná za takúto príležitosť. Budem robiť všetko pre to, aby som sem zapadla. Znamená to pre mňa veľmi veľa a verím, že všetko zvládnem. Je to pre mňa veľká šanca posunúť sa ďalej. Začiatky budú určite ťažké a bude chvíľu trvať kým sa dostanem do basketbalu na vyššej úrovni. Trénovať so staršími a skúsenejšími spoluhráčkami pre mňa bude výzvou. Už som s niektorými trénovala počas prípravných kempov a videla som že je to celkom náročné fyzicky, ale aj psychicky. Pripravujem sa na to a teším sa na zase nové zážitky. Väčšinu z báb poznám, dúfam že budeme dobrý tím,“ povedala Tereza Vandlíková.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav