Prekryté značky hláste službám mesta

Do redakcie sme pred časom dostali podnet, že na križovatke piešťanských ulíc Teplická-Radlinského-Meštianska sú pre stromy ťažko viditeľné dopravné značky. Vodiči áut, ktoré križovatku nepoznajú, vraj preto na tamojšej stopke ani nezastavujú.

Takéto „prekrytie“ značky by ako výhovorka u policajtov neprešlo. (Autor: am)

Na Teplickú sme sa zašli pozrieť. I keď stromy čiastočne značky prekrývali, každý pozorný vodič si určite všimol, čo je na nich uvedené. Upozornenie o blížiacej sa stopke je dokonca formou dopravnej značky umiestnené ešte aj 50 metrov pred križovatkou. Nezastavenie na stopke tak mohlo byť spôsobené skôr inými okolnosťami, respektíve nedbanlivosťou samotných vodičov.

V každom prípade sa o to, aby boli na cestách v kúpeľnom meste dopravné značky dostatočne viditeľné, starajú pracovníci Služieb mesta Piešťany. Práve tam treba prostredníctvom e-mailu, prípadne telefonicky nahlásiť, keď sa vám zdá, že okolie značky by potrebovalo akúsi úpravu. „Orezy stromov pri dopravných značkách robíme pravidelne a, samozrejme, upozornenia od občanov na zarastenú značku napomôžu pri našej práci,“ povedala riaditeľka organizácie Hana Dupkaničová.

Ak by vás pri nerešpektovaní značky, napríklad tej spomínanej na Teplickej, „načapali“ policajti, to, že ste ju nevideli, vám prejde len sťažka. Podľa zastupujúceho náčelníka mestskej polície Petra Gogola sa totiž vodič musí vždy presvedčiť, čo mu dopravné značenie hovorí. Podľa jeho slov v Piešťanoch nie sú také značky, ktoré by boli úplne prekryté zeleňou, prípadne inými vplyvmi, a i keď sa stane, že do značky zasahuje napríklad konár, časť z nej je vždy vidieť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína