Piešťanci vybojovali v Superlige bronz!

V zápase o bronz v SZMF Superlige proti sebe postavili celky zo západu Bratislava a Piešťany. Na štadióne v Piešťanoch boli diváci svedkami výsledkovej otočky, keď sa na konci z víťazstva radovali hráči Piešťan.

Výber Piešťan získal v Superlige bronzové medaily. © SZMF

V úvodnej päťminútovke viac držali loptu na kopačkách hráči Bratislavy, Piešťany však koncentrovane bránili a ani na jednej strane si tímy nevytvorili vyloženejšie príležitosti. Do desiatej minúty sme boli svedkami viacerých nepresností na oboch stranách. V 14.minúte sa dobre s loptou uvoľnil Piešťanec Sládek, jeho zakončenie však len tesne minulo bránu. V 15.minúte Bratislava podržala loptu na svojej polovici, rozohrala ju s brankárom, ktorý poslal pas do strany, kde ju Silvester Jáger pekne pod seba nahral Bučákovi, ktorý zakončil presne z prvej – 1:0 pre Bratislavu. V 18.minúte bol pri šanci faulovaný Jáger a rozhodca ukázal na biely bod. Pokutový kop zahral kapitán výberu Bratislavy Buchel, brankára však nedokázal prekonať, stav bol tak stále iba 1:0. Ihneď z protiútoku mohlo platiť známe, nedáš – dostaneš. Šanca Piešťan len o centimetre minula bránu. V 23.minúte veľká šanca na strane Piešťan, brankár Archenberg však predviedol skvelý reflexívny zákrok. V 24.minúte sa Piešťany však už dočkali vyrovnania, keď po vhadzovaní zakončoval zo strany Hikel, tesne pred bránou naznačil teč Sládek, lopty sa však nedotkol, tá však zapadla do siete a bolo vyrovnané – 1:1. O minútu piešťanskí hráči už viedli, keď sa po protiútoku dostal  k lopte Peter Sládek, ktorý si ju zasekol na pravú nohu a presne zakončil – 2:1 pre Piešťany, ktoré tak ešte v prvom polčase dokázali zvrátiť stav stretnutia. Viac už prvý polčas nepriniesol.

V 28.minúte bol Bučák faulovaný Korecom, ktorý za zákrok videl žltú kartu. V druhom polčase sa od úvodu hralo dosť tvrdo, čoho dôsledkom boli aj fauly a karty. V 31.minúte videl Peter Sládek najskôr žltú kartu za faul na Haladeja a po následnom rozhovore s rozhodcom dokonca aj kartu červenú. V zápase tak nemohol pokračovať. Po karte sa snažili Bratislavčania niečo vymyslieť v presilovke, loptu mali viac na kopačkách, ale bez želaného gólového efektu. V 37.minúte nebezpečne zakončoval Bratislavčan Rolinec, brankár Rybnikár však predviedol dobrý zákrok. V 41.minúte boli v dobrej šanci Piešťany, keď dobrá prihrávka Koreca našla Valachoviča, ten len tesne minul. V 42.minúte chyba pri bránení rohu, ktorú využil Piešťanec Filip Korec, keď zakončil do odkrytej brány. Stav bol tak 3:1 pre Piešťany, ktoré o minútu už mohli viesť rozdielom triedy, Korec však šancu nevyužil. V 46.minúte faul Rolinca na Hikela a nasledoval priamy kop pre Piešťany. Sám faulovaný zobral priamy kop na seba a strelil gól. O ďalšiu minútu bolo už 5:1 pre Piešťany, keď Valachovič v sklze dokázal loptu poslať do siete. V nadstavenom čase ešte zakončenie Bratislavy, o ktoré sa postaral Rolinec, piešťanský brankár však opäť predviedol dobrý zákrok. Viac sa v zápase už neudialo a Piešťany sa tak radovali po hvizde rozhodcu z víťazstva a zisku bronzových medailí.

V repríze minuloročného zápasu o bronz sa Piešťanom podarilo odplatiť vlaňajšiu prehru. Poradie na treťom a štvrtom mieste si tak výbery Piešťan a Bratislavy vymenili.

Kapitán výberu Piešťan Miroslav Kotula: „Zápas bol v úvode opatrný z oboch strán. Aj my aj Bratislavčania, sme sa báli urobiť chybu. Prvý gól môže pomôcť, môže jeden alebo druhý tím postaviť na koňa. Pri penalte išlo už trochu do tuhého, brankár to však dobre chytil a my sme dostali druhý dych. To, že sme dali do polčasu na 2:1 bolo výborné. Bola to pre nás psychická podpora. V druhom polčase to bol nervózny zápas, veľa osobných súbojov. Zápas ovplyvnila aj červená karta, ktorá padla na našej starne. Paradoxne nás to ešte viac nakoplo, aby sme ešte viac bojovali a v konečnom dôsledku priviedli zápas do víťazného konca.“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava