Zelený autobus opäť premieta filmy v piešťanskom parku

Obľúbený zelený autobus po roku opäť zaparkoval v Piešťanoch. Hudobný pavilón v mestskom parku sa zasa na štyri dni stal dejiskom premietania filmov pod holým nebom. Kúpeľné mesto je tak druhou tohtoročnou zastávkou putovného festivalu Bažant Kinematograf.

V nedeľu 5. júla si ako prvý mohli diváci pozrieť snímok Cez prsty. Horúci večer prilákal do mesta množstvo ľudí, ktorí si film spod režisérskej taktovky Petra Kolečka vychutnávali od 21.30 h. To je totiž čas, kedy začína premietanie každého z naplánovaných filmov.

V pondelok 6. júla príde v rovnakom čase na rad film Loli paradička. Ak chcete Bažant Kinematograf navštíviť, v utorok si ešte môžete pozrieť snímok Vlastníci a v stredu budú premietať Poslednú aristokratku.

Osemnásta sezóna festivalu je pre aktuálnu situáciu trochu iná ako tie predošlé. Na cestu vyrazil len jeden kultový retroautobus s letným výberom štyroch českých a slovenských filmov a navštívi sedemnásť miest. Svoju netradičnú trasu zavŕši na festivale MFF Cinematik v Piešťanoch 15. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela