V Dome umenia tento týždeň uvidíte ďalšie filmy, ale aj novú výstavu

Dom umenia Piešťany pokračuje s premietaním pestrej palety audiovizuálnych diel, ale nezaostáva ani v príprave výstav pre milovníkov výtvarného umenia. Aj v nasledujúcich dňoch si môžete užiť hneď niekoľko rôznych podujatí.

Výstava je inštalovaná v Galérii Domu umenia. Foto: am

V utorok 7. júla sa o 19.30 h objaví na plátne film Bourák. Je to komédia zo súčasnosti – trochu čierna a trochu gangsterka, plná skvelej hudby a skvelých hercov. Striedajú sa v nej absurdné situácie s romantikou a rokenrolové vypaľováky so zamilovanými slaďákmi. Pod režijnou taktovkou Ondřeja Trojana sa predstaví Ivan Trojan, Veronika Marková, Kristýna Boková, Jiří Macháček a ďalší.

V stredu 8. júla o 19.30 h to bude Prípad mŕtveho nebožtíka. Komédia si uťahuje z kriminálok a využíva klišé kriminálneho žánru. Na scéne sa objavuje major Prubner, jeho nová kolegyňa Skálová a detektívi Rorýs s Dymákom. Dej, ktorý divák pozná už z miliónov žánrových snímok z policajného prostredia, sa stal podhubím pre slovný humor a absurdne vygradované situácie. Vo filme uvidíte Davida Novotného, Hanu Vagnerovú, Martina Pechláta, ale aj Evu Holubovú.

A napokon vo štvrtok 9. júla o 19.30 h príde na rad filmová premiéra snímku Hokejový sen. Dokumentárny film zachytáva unikátnu atmosféru košického šampionátu prostredníctvom dvoch postáv, dvoch príbehov a dvoch hokejových generácií. Prvá dejová línia sa točí okolo legendárneho Ladislava Nagya, majstra sveta a najväčšej hrajúcej hviezdy HC Košice. Druhá je venovaná nádejnému mladému hokejistovi z východného Slovenska, 9-ročnému Jonášovi Pahulimu. Kým jeden si užíval prvé dotyky slávy a zlatú radosť v Göteborgu 2002, ten druhý vtedy ešte nebol na svete a kontakt s veľkým hokejom či slovenským úspechom nikdy nezažil.

Okrem filmov môžete navštíviť aj výstavy. Novo nainštalovanou je výstava s názvom Umenie v parku. Počas deviateho ročníku tejto výstavy uvidíte diela pochádzajúce z medzinárodných maliarskych sympózií 1967 – 2007 slovenských a českých autorov, ale aj sochy a plastiky. Výstava je realizovaná v spolupráci s Balneologickým múzeom Imricha Wintera v Piešťanoch a vidieť ju môžete do 24. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava