Suvenírové eurobankovky Čachtického a Beckovského hradu

Už v sobotu 11.júla pôjdu do predaja dotlače eurobankoviek HRAD BECKOV a ČACHTICKÝ HRAD v novom dizajne. V starom dizajne z minulého roku budú obe vydania čoskoro vypredané. Nakupovať s nimi sa síce nedá, pretože ich nominálna hodnota je 0 eur, je to však jedinečný suvenír, ktorý ocenia nielen návštevníci, ale aj zberatelia a nadšenci z oblasti numizmatiky.

Eurobankovka ČACHTICKÝ HRAD (Autor: 0 euro suveníry Slovensko a Česko)

Suvenírové bankovky z Čachtíc a Beckova nielenže vyzerajú ako pravé, ony aj pravé sú. Sú vyrobené na pravom stopercentne bavlnenom papieri ako originálne eurobankovky a obsahujú množstvo ochranných prvkov, ako sú hologram, vodotlač, mikrotlač či UV ochranné prvky. Každý kus je unikát vďaka číslovaniu, tak ako je to pri pravých bankovkách.

Eurobankovka HRAD BECKOV

Bankovky sú takisto označené rokom vydania a poradovým číslom série. Vďaka tomu, že sú vyrábané v limitovaných nákladoch, ich hodnota časom stúpa. Vyrábané sú spoločnosťou Oberthur Technologies Paríž, ktorá tlačí aj pravé eurobankovky.

Tvorcom myšlienky euro suvenírových bankoviej je Richard Faille. Ten v roku 2015 tento koncept rozbehol vo Francúzsku a nasledujúce roky ho rozšíril aj do ďalších krajín, ako je Nemecko, Rakúsko, Španielsko, Portugalsko, Belgicko, Luxembursko, Švajčiarsko, kde sa rovnako stretol s obrovským záujmom turistov a zberateľov. V roku 2018 sa tento koncept rozšíril aj na Slovensko a do Českej republiky.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín