Cyklotrasa, ktorá dokončí prepojenie Hornej Stredy s Trenčínom, rezko napreduje

Výstavba cyklocesty ktorá spojí Nové Mesto nad Váhom s krajským mestom Trenčín rezko napreduje. Asfalt je aktuálne položený od Trenčína po diaľničný most pri Beckove. V úseku pri Kostolnej sa valcuje štrkový podklad a osádzajú a betónujú obrubníky. Aj úsek v Trenčianských Bohuslaviciach je už rozostavaný a na budúcej cykloceste je podklad a obrubníky.

Asfalt je aktuálne položený od Trenčína po diaľničný most pri Beckove. (Autor: RIVAL bike & sport)

Viac ako 21-kilometrový úsek z Nového Mesta nad Váhom do Trenčína postaví za takmer 4,2 milióna eur spoločnosť Strabag, ktorej zástupcovia 2. júna prevzali stavenisko.

Po dokončení cyklotrasy sa mimo ciest pre automobily bude dať dostať od Hornej Stredy cez Nové Mesto nad Váhom nielen do Trenčína, ale aj na najstaršie slovenské pútnické miesto, stredoveký kláštor v Skalke nad Váhom.

Okrem toho sa cyklisti pohodlne dostanú aj na Nosickú priehradu pri Púchove, či cez Nemšovú a Horné Srnie až na hrad Brumov v Českej republike.

Stavba je financovaná z prostriedkov Integrovaného regionálneho operačného programu a Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) sa bude na projekte finančne podieľať piatimi percentami celkových oprávnených výdavkov. Súčasťou cyklotrasy, ktorá je prevažne vedená v nenáročnom teréne popri Biskupickom kanáli, budú aj tri cyklistické odpočívadlá s prístreškom a mobiliárom.

Budúca cyklotrasa je v poradí tretím z ôsmich úsekov Vážskej cyklomagistrály. Cyklisti už aktívne využívajú viac ako 13-kilometrový úsek medzi Hornou Stredou a Novým Mestom nad Váhom a druhý rok aj štvorkilometrové prepojenie Púchova s Nosickou priehradou. Po kompletnom dobudovaní bude Vážska cyklomagistrála merať 100 kilometrov a spojí hranice Trenčianskeho kraja so Žilinským a Trnavským krajom.

793 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 19. marca. Tento deň je Sviatkom sv. Jozefa. Meniny má Jozef.
  • 19.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dobrovoľní hasiči z Pobedima si vynovili kuchyňu. Nové spotrebiče aj linku už naplno užívajú, rekonštrukcia i zariadenie priestoru, kde si…
  • 16.03.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 18. marca. Tento deň je Medzinárodným dňom planetárií. Meniny má Eduard.
  • 18.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 16. marca. V tento deň sa v Hronských Kosihoch v roku 1943 narodil a 21.11.2008 v Piešťanoch…
  • 16.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 19. marca 2024
Meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav