Basketland camp opäť pritiahne do Piešťan budúce generácie basketbalistov

Jubilejný 15. ročník projektu Basketland campu zavíta opäť nášho kúpeľného mesta. Basketland camp 2020 v Piešťanoch je organizovaný od 3. do 7. augusta formu týždenného alebo denného tábora a sú určené všetkým mladým hráčom, ktorí chcú aj počas letných prázdnin pracovať na správnej basketbalovej technike, naučiť sa nové zručnosti a získať kultúrne, tímové a športové zážitky.

Jubilejný 15. ročník projektu Basketland campu zavíta opäť nášho kúpeľného mesta. © Basketland

Pre kemperov sú okrem rôznorodých tréningov basketbalových a kondičných pripravené aj individuálne súťaže, videoprojekcie, voľno-časové aktivity, teoretické tréningy, basketbalové kvízy, cvičenie s detskými fyzio-terapeutkami, jazykový program „English is easy, basket is best“ či besedy s basketbalovými osobnosťami.

Cieľom je naučiť a upevniť u kemperov správne prevedenie základných basketbalových techník, prípadne opraviť chyby, motivovať a inšpirovať mladých hráčov na neľahkej ceste stať sa dobrým basketbalistom, budovať ducha fair play, tímovosť, ale aj bojovnosť a samostatnosť.

,,Človek by neveril, že už je to 15 rokov, počas ktorých sa v lete stretávame spolu s deťmi, trénermi, či hráčmi na letných podujatiach Basketland camp. Som šťastný, že napriek tomu, že mnohí videli už tento ročník vzhľadom na nepriaznivú epidemiologickú situáciu, ako takmer stratený, podarí sa nám pripraviť Basketland camp v Piešťany aspoň v limitovanom formáte začiatkom augusta po ukončení posunutých oficiálnych súťaží Slovenskej basketbalovej asociácie. Z viacerých chystaných noviniek spomeniem aspoň zaujímavú spoluprácu s Babyland Piešťany, ktorá prinesie program loptových a pohybových hier pre najmladších potenciálnych záujemcov o minibasketbal vo veku od 6-9 rokov. Táto letná basketbalová akcia dokáže každoročne pritiahnuť výbornú partiu trénerských odborníkov, hráčske osobnosti i mladých nádejných trénerov a spojiť ich v jeden Basketland tím, ktorý počas letného voľna odovzdá kus seba, svojich vedomostí, skúseností a zručností potenciálnym basketbalistom a basketbalistkám,“ vyjadril sa o letných kempoch ich zakladateľ, hlavný organizátor a každoročný účastník František Kubala.

Medzinárodné letné basketbalové tábory známe pod značkou „Basketland camp“ zavítali do Piešťan po prvý krát v roku 2014. Odvtedy sa letné kempy pre mladé basketbalové nádeje pravidelne začiatkom júla vracajú do domovského stánku Piešťanských Čajok – Diplomat arény, do haly na Gymnáziu P. d. Coudertina, ako aj ostatných okolitých športovísk. Organizátori  Basketland campu pritiahli do Piešťan zvučné basketbalové mená z radov extraligových hráčok, hráčov, reprezentantov Slovenska, ktorí boli ochotní podeliť sa o svoje skúsenosti i zručnosti s mladými basketbalovými nádejami, ale aj bývalého skvelého hráča, víťaza NBA, dnes už rešpektovaného trénera Žana Tabaka.

Doteraz sa Basketland campov zúčastnilo bezmála 4000 mladých hráčov a viac ako 250 trénerov a profesionálnych hráčov z 10 krajín. Piešťanskú edíciu Basketland campov navštívili hráčske osobnosti ako Terézia Páleníková, Marta Brliťová, Angelika Slamová, Sabína Oroszová, Michaela Balážová, Mária Félixová, Ivana Jakubcová, Martina Gyurcsi Luptáková, Šimon Krajčovič, David Abrham, Michal Fusek, Dalibor Hlivák, Nedad Miloševič, Filip Halada, Branislav Brliť či tréneri z extraligovými skúsenosťami Richard Kucsa, Peter Ivanovič, Michal Madzin, Ľubomír Urban, Peter Torda, Milan Černický a viacerí ďalší.

Mnohí talentovaní hráči a hráčky sa na Basketland campy pravidelne vracajú. Počas pätnástich rokov fungovania vzišli z kempových účastníkov desiatky mládežníckych a postupne aj seniorských reprezentantov a reprezentantiek.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav