Lúka rozkvitla najkrajšími ružami záhrad

V obciach pod hradom Tematín odpradávna gazdinky pestovali vo svojich záhradkách ruže. Biele, červené, žlté, ružové – kríčkové aj popínavé krášlili vzhľad dedín. Aj preto, že kvetom sa pod starostlivými rukami obyvateliek obcí darí, usporiadali v Lúke druhý ročník Súťaže o najkrajšiu ružu.

Druhý ročník súťaže ruží v obci Lúka sa konal v miestnom kostole. (Autor: Lenka Tisčenko)

Konala sa v polovici júna a nechýbali na nej ani nádherné letničky či trvalky, ktorými členky miestnej Jednoty dôchodcov Slovenska v spolupráci s obcou skrášlili výstavnú sieň – ľavé krídlo miestneho kostola, ktoré slúži aj ako učebňa.

V predvečer výstavy sem priniesli pestovateľky zo svojich záhrad najkrajšie kvietky a bolo ich neúrekom. Veď len súťažných vzoriek bolo hádam aj vyše 140. Vybrať víťazný kvet z toľkej krásy nebolo jednoduché, no porota sa napokon zhodla a na najvyššom stupni sa umiestnila Jana Dvorská z Lúky. Druhú priečku obsadila Helena Tulisová z Modrovky, tretiu Mária Veghová Velgáňová z Lúky. O príjemnú sviatočnú pohodu sa postarali svojím vystúpením Modrovanky-Krojovanky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek