Trnavská župa zmodernizuje cestu na horský priechod Havran

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 2. júla 2020, 12:03

Trnavský samosprávny kraj získal na opravu cesty v dĺžke 4,4 kilometra peniaze z eurofondov. Po dokončení prác bude obnovená cesta od Krajinského mosta v Piešťanoch až po hranicu s Nitrianskym krajom.

Zlý technický stav cesty sa častokrát podpisuje i na dopravných nehodách a následných zápchach. (Autor: red)

„Púšťame sa do modernizácie cesty na horský priechod Havran. Ide o jeden z našich kľúčových infraštruktúrnych projektov, po dokončení ktorého budeme mať opravený úsek od Krajinského mosta v Piešťanoch, až po hranicu s Nitrianskym krajom. Aktuálne vyberáme zhotoviteľa stavby, spoznať by sme ho mali v počas júla,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič. Úsek cesty v dĺžke 4,4 kilometra by mal byť hotový v druhej polovice budúceho roku.

Cieľom rekonštrukcie je zlepšenie únosnosti vozovky a zvýšenie bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky. „Na ceste II/499 v úseku od intravilánu obce Banka po horský priechod Havran sa vyskytujú priečne a pozdĺžne nerovnosti, prepady a pokles vozovky. V celom úseku sú prevalené a poškodené zvodidlá, z čoho vyplýva ich nefunkčnosť. Vodorovné a zvislé dopravné značenie je zastaralé, priekopy nefunkčné a v určitých úsekoch sú zasypané, resp. sa tu vôbec nenachádzajú,“ uvádza sa v zdôvodnení potreby stavby.

Táto cesta je z hľadiska dopravného významu dôležitým cestným ťahom, ktorý je v riešenom úseku hlavnou spojnicou medzi okresmi Piešťany a Topoľčany, Trnavským a Nitrianskym krajom.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav