Tip na kúpanie: V Trenčíne otvárajú letné kúpalisko

  • Tip na výlet / Piešťanský týždeň
  • 1. júla 2020, 09:04

V športovo-rekreačnom areáli na Ostrove sú k dispozícii štyri bazény.


Pohľad na letné kúpalisko v Trenčíne. (Autor: Mesto Trenčín)

Bez úpravy výšky vstupného i otváracích hodín, ale so sprísnenými hygienickými pravidlami otvárajú dnes letné kúpalisko v Trenčíne. Ako informovala hovorkyňa mesta Erika Ságová, počas letných prázdnin bude naopak zatvorená krytá plaváreň, dôvodom sú rozsiahlejšie rekonštrukčné práce v jej interiéri.

V športovo-rekreačnom areáli na Ostrove sú k dispozícii štyri bazény. „Všetky bazény pred ich napustením mechanicky vyčistili a vydezinfikovali virucídnymi prostriedkami. Voda v nich je upravená podľa hygienických noriem. Jej kontrola sa bude častejšie opakovať. Zvýšená bude i frekvencia čistenia a dezinfekcie sociálnych zariadení, dotykových plôch i prvkov na detskom ihrisku,“ uviedla Ságová.

Mestská hovorkyňa upozornila aj na zásadnú prevádzkovú zmenu, ktorú musia návštevníci kúpaliska rešpektovať. „Oproti minulej sezóne nebude možné areál kúpaliska počas dňa opustiť a potom sa vrátiť na zakúpenú vstupenku. Ak sa návštevník po opustení areálu bude chcieť ešte v ten deň vrátiť, bude musieť znovu zaplatiť vstupné,“ podotkla Ságová.

Otváracie hodiny letného kúpaliska sa oproti vlaňajšku nezmenili, prístupné návštevníkom je každý deň od 10:00 do 20:00 s výnimkou pondelka, kedy sa kúpalisko otvára o dve hodiny neskôr. Nezmenila sa ani cena vstupného, pričom obyvatelia Trenčína po preukázaní trvalého pobytu majú nárok na tretinovú zľavu.

Prázdninový čas využijú v Trenčíne na rekonštrukčné práce v interiéri krytej plavárne. „V septembri budú mať návštevníci k dispozícii v šatniach mužov i žien nové skrinky s elektronickým uzamykaním. Sociálne zariadenia dostanú novú dlažbu, pohodlnejšie budú aj ochladzovacie bazény v saunách. V pláne je tiež oprava hydroizolácie a vyčistenie vzduchotechniky,“ dodala hovorkyňa mesta.

sita

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín