Školáci si prevzali vysvedčenia, tentoraz však so slovným hodnotením

Krásne vyobliekané deti si v utorok 30. júna slávnostne prevzali z rúk svojich pedagógov vysvedčenia. Namiesto známok ich tam tentoraz čakalo slovné hodnotenie.

Toto bola v končiacom školskom roku 4.B. Foto: am

My sme sa boli pozrieť, ako posledný deň školského roka 2019/2020 vyzeral na Základnej škole Holubyho.

Deti prichádzali v šatách či košeliach, v rukách mali pripravené kvety i čosi sladké pod zub pre pedagógov. Rodičia by do školských budov stále chodiť nemali, preto si informácie s pedagógmi vymieňali vonku pna čerstvom vzduchu. Slnečné počasie rozhovorom prialo, a tak sa posledný školský deň niesol v príjemnej atmosfére.

Nie všetci študenti nastúpili po „korona prestávke“ do vyučovacieho procesu, čo však neplatí pre štvrtákov – béčkarov. Tí do lavíc zasadli v plnom počte 20 detí hneď od začiatku júna. „V triede prevládajú dievčatá, je to snaživý kolektív. Bude mi za nimi smutno, boli sme spolu štyri roky. Mám ich rada,“ povedala triedna učiteľka Michaela Jurgová.

V čase, kedy boli zatvorené školy, štvrtáci pracovali cez Zoom. „Bolo to veľmi náročné, čo sa týka práce. Učenie cez Zoom nie je len o tom posadiť sa a učiť, ale príprava je komplikovanejšia, ako bežne. Ja som teda niekedy učila aj desať hodín denne, nakoľko mám ešte dve školopovinné deti,“ priblížila učiteľka, ktorá sa už do školy veľmi tešila. „Posledný mesiac sme mali pekný, strávili sme ho spolu. Deti si opäť obnovili vzťahy, učili sme sme sa menej. Všetko, čo sme počas korony preberali, sme si zopakovali a iba formou bodov, nie známok, som testom zisťovala, čo deti vedia,“ prezradila M. Jurgová.

Začiatkom apríla minister Branislav Gröhling a súčasná riaditeľka Štátneho pedagogického ústavu Miroslava Hapalová učiteľom odporúčali počas dištančného vyučovania žiakov neznámkovať, ale dávať im slovnú spätnú väzbu. Podľa triednej učiteľky to na niektorých žiakov malo aj ten vplyv, že v práci poľavili.

Deti teraz čakajú dva mesiace prázdnin, učiteľov o čosi menej, keďže ešte musia dokončiť administratívnu prácu a v auguste sa začať pripravovať na nový školský rok. Ten sa začne v stredu 2. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila