Superliga: Piešťanci do finále nepostúpili

Vo štvrtok sa odohralo semifinále SZMF Superligy. Na štadióne vo Zvolene sme boli svedkami dramatických semifinálových bitiek. Výber Piešťan však do finále nepostúpil, keď s Košicami prehral až po penaltovom rozstrele.

Futbalisti Piešťan si o Superligový titul nezahrajú. © SZMF

Úvod zápasu priniesol oťukávačku z oboch strán, keďže išlo prvý vzájomný duel týchto tímov. Prvú výraznejšiu príležitosť mali Košice v 8.minúte, gólom to však neskončilo. V 9.minúte bol za faul žltou kartou potrestaný Rick. Zo štandardky zakončoval nebezpečne Hikel, gólom to však neskončilo. V 11.minúte pekná akcia Piešťan v podaní Koreca tiež gól nepriniesla. V 13.minúte sme boli svedkami prvého gólového momentu. Na útočnej polovici sa pozabudli hráči Piešťan, čo využili Košice ku rýchlej krátkej súhre a Tomáš Drahovský prekonal brankára Piešťan – 1:0 pre Košice. Ihneď po rozohrávke sa snažili Piešťany vyrovnať, Sládeková strela však bola chytaná piešťanským brankárom. V 16.minúte rovnaký hráč Piešťan trafil žrď brány Košíc. V 19.minúte hráč Piešťan Valachovič zakončoval po zemi, gól to však neprinieslo. V 23.minúte mali šancu opäť aj Košice, brankár Rybnikár však dobre zakročil. V závere polčasu sa snažili Piešťany niečo vymyslieť, obrana Košíc však fungovala spoľahlivo.

V prvých piatich minútach druhého polčasu Košice dobre bránili a kontrolovali hru, Piešťany sa nedokázali proti obrane presadiť. V 34.minúte sa v náznaku šance ocitli Košice, ktoré si pekne vymenili loptu, zakončenie však bolo nepresné. V 38.minúte mohli Košice viesť o dva góly, Drahovský však tesne minul bránu. V 39.minúte faul Košíc po ktorom nasledoval priamy kop. Ten si na starosť zobral Hikel a nekompromisne zakončil – 1:1. V 44.minúte sme mohli byť svedkami otočky zápasu, Sládek však opäť trafil žrď brány Košíc. V 48.minúte mal aj útočník Piešťan Valachovič veľkú príležitosť, gól však streliť nedokázal. V samom závere mohli ešte Košice strhnúť víťazstvo na svoju stranu, Drahovský však minul.

O víťazovi tak museli rozhodnúť pokutové kopy. Rozstrel začínali Košice, konkrétne Rick, ktorý premenil. Za Piešťany sa predstavil ako prvý Sládek, ktorý tiež premenil. Košice premenili aj druhú penaltu, keď sa presadil Trebuňák. V druhej sérii však hráč Piešťan Glos nedal penaltu a Košice boli vo vedení. Poslednú tretiu penaltu zahrával skúsený Pavol Gere, ktorý ju nekompromisne premenil a posunul tak do finále Košice, ktoré tak živia šancu na obhajobu titulu.

Hráč Piešťan Peter Sládek: „Skvelý zápas, neskutočná atmosféra, bolo to veľmi vyhecované. V zápase bolo veľa šancí. Košičania mali dobré šance, my sme trafili dve tyčky. Som rád, že sme tu boli a som hrdý na chalanov, ako sme hrali. Proti takým chalanom, ktorí majú v malom futbale odohraté, sme boli viac ako vyrovnaným súperom. Myslím, že nám chýbalo len šťastie. Je to škoda. Gratulujem Košiciam k postupu do finále.“

Zdroj: SZMF

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav