Posledné dni výstavy v PIC-ku

  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany / Spravodajstvo
  • 27. júna 2020, 00:01

V Piešťanoch pôsobilo mnoho umelcov, medzi nimi mnohé výtvarné osobnosti. Mestská knižnica má pritom vo svojom fonde obrazy autorov, ktorí tu žili a tvorili, pričom teraz niektoré z nich predstavila v priestoroch Piešťanského informačného centra. Prezrieť si ich môžete do konca júna.

V priestoroch informačného centra uvidíte aj obrazy Márie Šuľanovej. (Autor: pic-piestany.sk)

V priestoroch centra nájdete diela Emila Pauloviča, Ferdinanda Pekára, Ctibora Krčmára a Márie Šuľanovej. Život týchto umelcov sa spájal s kúpeľným mestom, keďže sa sem všetci štyria presťahovali. Ich obrazy zachytávajú viacero tém, od krajinomaľby, cez kytice, vyobrazenie milencov až po motívy detí. Návštevníci si môžu prezrieť približne dve desiatky diel.

Informačné centrum k výstave vydalo aj zhrňujúce video, ktoré zrozumiteľne približuje život a tvorbu jednotlivých autorov a sníma každé z vystavených diel.

Ak si teda chcete prezrieť diela naživo, ešte do utorka 30. júna môžete zavítať na Pribinovu ulicu, kde sú vystavené. Ak to z rôznych dôvodov nestíhate, vyhľadajte si kanál Mestskej knižnice mesta Piešťany na youtube.com, kde nájdete video s názvom Výtvarné osobnosti Piešťan / Piešťanské online potulky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela