Maľované tričká vyniesli útulku 500 eur

Pred viac ako mesiacom sme vás informovali o zbierke Vrbovčanky Die Líškovej, ktorá sa rozhodla ručne maľovať jedinečné tričká a ich predajom pomôcť piešťanskému útulku. Zbierka bola v uplynulých dňoch oficiálne ukončená a jej výsledkom je päť stoviek eur na účte útulku.

Ak niekomu uvidíte na hrudi tento symbol, vedzte, že pomohol dobrej veci. (Autor: archív Die Líškovej)

Dvadsaťročná Dia Líšková tento rok skončila štúdium na Obchodnej akadémii v Trnave, a keď skončila pre koronakrízu ako všetci študenti doma, rozhodla sa urobiť čosi prospešné. Vyhlásila zbierku pre chlpáče v piešťanskom útulku, ktorá spočívala v tom, že ručne maľovala obrázok inšpirovaný logom útulku na tričká pre záujemcov. Vyrábala ich v rôznych prevedeniach, na biele i čierne tričká maľovala ružové, oranžové, modré či zelené vyobrazenie psa a mačky.

Tričká absolventka obchodnej akadémie robila vo svojom voľnom čase a práve pre jeho nedostatok sa rozhodla zbierku ukončiť. Útulkáčom však pomohla vyzbieraním krásnej sumy 500 eur, za čo poďakovali nielen predstavitelia organizácie, ale ochotným ľuďom vyjadrila vďaku aj samotná autorka nápadu a tričiek.

„Investovala som do zbierky veľa času a financií z vlastného vrecka, ale nesťažujem sa. Robila som to s radosťou a s pocitom zadosťučinenia, že som svoj čas využila správne,“ skonštatovala Líšková s tým, že nie všetko bolo pozitívne. „Som naozaj rada, že príspevok o zbierke zdieľalo najmä na Facebooku toľko ľudí, avšak trochu ma mrzí, že iba malé percento z nich si tričko aj objednalo. Slová a zdieľanie nie sú všetko – skutky sú to, čo skutočne pomáha. Veľa ľudí rado o pomoci druhým rozpráva, ale keď príde možnosť reálne prispieť, je im ľúto ich peňazí,“ napísala mladá Vrbovčanka a dodala, že tým nemyslela iba túto konkrétnu zbierku.

Doplnila, že netreba podceňovať silu jediného eura. „Preto vyzývam všetkých, aby nelenili a aspoň raz za mesiac spravili dobrý skutok. Nie je to ťažké – môžete ísť možno prvýkrát darovať krv, myslieť trocha ekologicky, kúpiť hygienické potreby či potraviny bezdomovcom, zaniesť do útulku staré deky, čo vám trčia v garáži už niekoľko rokov, alebo ísť aspoň vyvenčiť útulkáča. Aj maličkosti sa cenia,“ dodala Líšková.

Ak chcete opusteným zvieratám pomôcť a nestihli ste to touto formou, ešte vždy môžete priniesť veci, ako je posteľná bielizeň, teda návliečky, plachty, ale aj uteráky či čistiace prostriedky ako Sanytol, Fixinela. V neposlednom rade pri starostlivosti o zvieratá potrebujú v útulku aj papierové utierky a sacie podložky. Prípadne, ak chcete pomôcť, ale neviete zabezpečiť donášku vecí, dočasnú opateru ani si nemôžete psa či mačku adoptovať, stále môžete zariadeniu pomôcť finančne alebo sa dá prevziať patronát nad konkrétnym zvieraťom a pravidelne posielať peniaze priamo preň.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek