Ľudí má do autobusov v Trnavskom kraji pritiahnuť rodinný lístok za jedno euro

Trnavský samosprávny kraj zavádza od 1. júla v prímestskej autobusovej doprave rodinný cestovný lístok so zvýhodnenou cenou jedno euro. Využívať ho bude možné len v sobotu, v nedeľu, počas sviatkov a dní pracovného pokoja.

Zdroj foto: TTSK
Prostriedky sa majú použiť aj na prímestskú dopravu.

Platiť bude na linkách všetkých troch zmluvných dopravcov kraja, teda spoločností Arriva Trnava, SAD Dunajská Streda a SKAND Skalica.

„Cieľom je motivovať ľudí k pravidelnému využívaniu verejnej dopravy pri voľnočasových aktivitách a v maximálnej miere prispieť k zvýšenému záujmu o ekologickú dopravu. Cena je nastavená tak, aby bola motivujúca a oplatila sa všetkým cestujúcim, ktorí sa rozhodnú využiť služby verejnej dopravy,“ uvádza odbor dopravnej politiky Trnavského samosprávneho kraja. Podľa župana Jozefa Viskupiča viac ľudí v autobusoch znamená menej osobných áut na cestách, čo je zároveň ekologické riešenie. Podľa vicežupana Józsefa Berényiho nie je žiadnym tajomstvom, že počet cestujúcich v autobusoch neustále klesá, tento krok by mohol pomôcť trend zvrátiť.

Na rodinný cestovný lístok môže cestovať najviac päť ľudí, z toho najmenej jedna dospelá osoba a najviac štyri deti do 18 rokov. Dospelí pritom nemusia byť rodičia cestujúcich detí. Rodinný cestovný lístok nemôžu využiť samotné dospelé osoby, ani samotné deti, cestovať musí vždy minimálne jeden dospelý a jedno dieťa.

Trnavská župa očakáva od víkendového rodinného cestovného lístka za jedno euro určitý efekt aj v cestovnom ruchu, pre marketingovú kampaň chce použiť slogan Cestujte s rodinou za krásami Trnavského kraja za 1 euro.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel