Koniec nálepkám dokazujúcim vykonanie STK + EK + KO

Povinnosť lepiť nálepku na čelné sklo vozidla ako dôkaz o vykonaní technickej, emisnej kontroly a kontroly originality sa zrejme zruší. Úprava zákona o prevádzke vozidiel v cestnej premávke, ktorú na rokovanie vlády predložilo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR, v stredu schválili. Ak prejde aj národnou radou, povinnosť lepiť nálepky za okno sa zruší.

Ilustračné foto. (Autor: startstop.sk)

„Lepenie nálepiek považujeme v súčasnej dobe za úplne zbytočné, keďže pri kontrole v rámci prevádzky motorového vozidla je možné policajnými orgánmi zistiť, či bolo vozidlo podrobené technickej kontrole a emisnej kontrole podľa osvedčení, ktoré má vodič motorového vozidla mať vo vozidle, rovnako tak je zavedený informačný systém, na základe ktorého vedia štátne orgány pokutovať tých, ktorí nepodrobia svoje vozidlo technickej a emisnej kontrole,“ uvádza sa v dôvodovej správe návrhu úpravy zákona.

S požiadavkou na zrušenie nálepiek za oknom prišla Národná asociácia STK (NA STK). V prípade, ak návrh zákona schváli aj  národná rada, ako povinný doklad o vykonaní STK a emisnej kontroly zostane len písomný protokol.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín