Trnavská župa získala z eurofondov 4 milióny eur pre svoje školy

Trnavský samosprávny kraj získal z eurofondov z operačného programu Ľudské zdroje 4 milióny eur, ktoré sú určené pre školstvo. Peniaze kraj použije predovšetkým na modernizáciu počítačových učební, mimoškolskú činnosť žiakov a doplnkové vzdelávanie učiteľov, vrátane ich finančnej podpory.

Ilustračné foto (Autor: am)

Projekt bude spustený začiatkom školského roka 2020/2021 s dobou trvania 24 mesiacov. Spoluúčasť Trnavského samosprávneho kraja je ďalších 210-tisíc eur. Do programu bude zapojených 14 stredných škôl, 330 učiteľov a odborných zamestnancov a viac ako 2 800 žiakov.

„Župa na seba prevzala celú prípravu žiadostí o eurofondy, čím sme našim školám výrazne pomohli pri získaní rozvojových prostriedkov. Tie nemuseli jednotlivo prejsť zložitým administratívnym procesom a budú aktivity projektu len realizovať. Viac ako 4 milióny eur bude zmysluplne použitých na modernizáciu počítačových učební, mimoškolskú činnosť žiakov, ako aj na vzdelávanie a finančnú podporu pedagógov,“ povedal predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič.

Časť prostriedkov bude podľa Viskupiča vyčlenených na modernizáciu odborných učební s prvkami informačno-komunikačných technológií. V rámci projektu budú ďalej vytvorené nové vyučovacie predmety, ktoré podporia osobnostný a profesijný rast žiakov. Vzniknú tiež mimoškolské aktivity na podporu čitateľskej, matematickej, jazykovej či finančnej gramotnosti a IT zručností. Tieto aktivity budú vykonávané prostredníctvom workshopov, seminárov, prednášok, súťaží či exkurzií. Učitelia a odborní zamestnanci budú finančne motivovaní vymieňať si skúsenosti zo zavádzania inovácií do procesu vzdelávania v tzv. pedagogických kluboch.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela