Kvetinové korzo Victorie Regie je stále v hre

Opatrenia proti šíreniu koronavírusu sa stále menia, v súčasnosti sa viac a viac uvoľňujú. I keď sú dnes nastavené pravidlá voči veľkým podujatiam nepriaznivo, stále je možné, že aj tento rok v Piešťanoch uvidíme Kvetinové korzo ako veľkolepý koniec súťaže Victoria Regia.

(Autor: vd)

I keď predseda vlády Igor Matovič pred časom avizoval, že podujatia s väčším množstvom divákov ako tisíc nebude možné zorganizovať, organizátori počítajú aj v tomto roku so súťažou Victoria Regia a jej mimoriadne obľúbenou súčasťou – Kvetinovým korzom. To si prichádza každoročne pozrieť obrovské množstvo divákov.

Zaujímalo nás preto, či organizátori plánujú nejaké zmeny, respektíve akým spôsobom bude Victoria Regia zabezpečená. Riaditeľka Strednej odbornej školy záhradníckej v Piešťanoch Eva Stručková nám potvrdila, že súťaž pripravujú aj v tomto roku. Škola je jedným z organizátorov podujatia. „Máme naplánované sprievodné podujatia, ako je výstava aj Kvetinové korzo. Uvidíme, ako sa situácia vyvinie, a podľa toho sa prispôsobíme,“ uviedla riaditeľka.

Ďalej informovala, že súťaž býva uzavretá a výstava bude inštalovaná aj v exteriéri, pričom v interiéri sa dá vstup regulovať podľa toho, aké nariadenia budú v platnosti. „Korzo je na rozhodnutí – podľa toho, čo bude povolené,“ doplnila.

V prípade nepriaznivej situácie sa podujatie nebude konať v štandardnej forme, ale uskutoční sa virtuálne ako fotosúťaž z pripravených objektov.

Či a v akej forme teda Victoriu Regiu uvidíme, bude jasné až neskôr. Zatiaľ je naplánovaná na tretí septembrový víkend, dokedy sa ešte môže mnohé zmeniť k lepšiemu i horšiemu. Tak ako bolo avizované, že do konca tohto roka sa podujatia nad tisíc ľudí určite neuskutočnia, no pritom od piatka je už možné posadiť šachovnicovo do hľadiska športových podujatí viac ako tisíc divákov, môže sa zmeniť ešte čokoľvek. Otázniky zatiaľ visia aj nad jarmočníkmi, remeselníkmi, ktorí Kvetinové korzo roky sprevádzajú svojím umením v predajných stánkoch.

Ostáva zatiaľ dúfať, že sa kvetinovú krásu podarí opäť priniesť do centra Piešťan. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava