Kraj prenajme prázdnu budovu na Námestí SNP v Piešťanoch za viac ako pol milióna eur

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo
  • 24. júna 2020, 17:28

Trnavský samosprávny kraj prenajme Univerzite Cyrila a Metoda budovu bývalej Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej na Námestí SNP v Piešťanoch. Univerzita tam umiestni svoju novovzniknutú fakultu zdravotníckych vied. Nájom na dvadsať rokov dnes schválili krajskí poslanci.

Niekdajšia budova SPŠ elektrotechnickej a predtým sídlo súdu je opustená od roku 2015. (Autor: red)

Nájomné na dvadsať rokov je podľa trnavského župana Jozefa Viskupiča vyrátané na 513-tisíc eur, Univerzita sv. Cyrila a Metoda (UCM) so sídlom v Trnave si môže z nájomného odrátať 240-tisíc eur, ak ich preinvestuje do modernizácie budovy. Reálne tak za celé obdobie zaplatí nájomné 273 tisíc eur.

Budova strednej školy bola po jej presťahovaní niekoľko rokov nevyužívaná, župa ju najskôr ponúkala na predaj, neskôr pre ňu hľadala vhodné využitie na verejné účely. Kraj mal s jej udržiavaním len náklady.

Fakulta zdravotníckych vied UCM vznikla 1. júna tohto roku transformáciou Inštitútu fyzioterapie, balneoterapie a liečebnej rehabilitácie UCM, ktorý v Piešťanoch pôsobí už pätnásť rokov. Akreditované má študijné odbory fyzioterapia a rádiologická technika. V budúcnosti plánuje rozšíriť ponuku vzdelávania aj študijný odbor nutričná terapia.

Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave vznikla v roku 1997, momentálne poskytuje vzdelávanie na filozofickej fakulte, fakulte masmediálnej komunikácie, fakulte prírodných vied, fakulta sociálnych vied a najnovšie aj fakulte zdravotníckych vied.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela