Hasiči vyrážali najmä k dopravným nehodám

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 23. júna 2020, 10:00

Piešťanskí hasiči vyrážali počas minulého týždňa najmä k dopravným nehodám, ale odstraňovali aj popadané stromy na cestách či otvárali uzamknutý byt.

Nehoda na Havrane (Autor: HaZZ Piešťany)

K podozreniu na únik plynu v bytovom dome na Lipovej ulici v Piešťanoch privolali hasičov v pondelok 15. júna. Meracími prístrojmi priestor skontrolovali, ale únik plynu sa nepotvrdil. Slovenský takmer už „folklór“ v ohlasovaní bômb vyhnal hasičov v utorok 16. júna k okresnému súdu na Nálepkovej ulici. Po zrušení falošného poplachu činnosť ukončili.

Daždivé počasie a mokré cesty sa začali na nehodovosti podpisovať od stredy. K nehode dvoch osobných áut vyrážali hasiči vo štvrtok 18. júna do Vrbového na Športovú ulicu. Vozidlá zabezpečili proti úniku prevádzkových kvapalín a urobili protipožiarne opatreniu. K zraneniam pri tejto nehode nedošlo.

Auto vyletelo mimo cesty pri Kocuriciach

Vo štvrtok vyrážali hasiči k dvom nehodám. Prvá sa odohrala na prejazde cez železnicu pri mestskej časti Kocurice. Z cesty vyletel osobný automobil. Hasiči ho našli v poli asi desať metrov od komunikácie. Na mieste už mimo vozidla sa nachádzali dve dospelé osoby a jedno dieťa. Zásah sa zaobišiel len zaistením prevádzkových kvapalín a zabezpečením protipožiarnych opatrení. Osádka auta vyviazla bez zranení.

V to isté ráno sa hasiči ponáhľali na výpadovku z Piešťan do Hornej Stredy. Nachádzalo sa tu auto prevrátené mimo cesty. Vodičovi v šoku poskytli predlekársku starostlivosť a vozidlo zabezpečili proti požiaru a úniku prevádzkových kvapalín.

Ďalšie dve nehody sa odohrali v piatok a sobotu vo Veľkom Orvišti a na horskom priechode Havran. Obe sa zaobišli bez zranení.

V piatok privolali hasičov aj na Čachtickú ulicu v Piešťanoch k otvoreniu uzamknutého bytu. Po jeho otvorení objavili osobu bez známok života.

Padnutý strom na Staničnej ulici

Víkend priniesol popadané stromy. Jeden museli hasiči odstrániť z chodníka na Staničnej ulici v Piešťanoch, druhý bol spadnutý cez cestu v obci Banka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava