Stredoškoláci v Trnavskom kraji strávia v škole dva dni

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo
  • 21. júna 2020, 16:00

Stredoškoláci v Trnavskom kraji pôjdu v tomto školskom roku do školy v pondelok a utorok 29. a 30. júna. Rozhodol o tom Trnavský samosprávny kraj, zriaďovateľ stredných škôl. Žiaci si vymenia učebnice, v prípade stredných odborných škôl aj pracovné náradie a preberú si vysvedčenia. Školské jedálne ani internáty v tomto školskom roku fungovať nebudú. Stredoškoláci a žiaci druhého stupňa základných škôl sa podľa ministerstva školstva môžu do lavíc vrátiť v pondelok 22. júna.

Ilustračné foto (Autor: am)

„K situácii sme sa snažili pristúpiť racionálne. Ministerstvo školstva akceptovalo naše pripomienky a zapracovalo ich do usmernenia upravujúceho otváranie stredných škôl v rámci uvoľňovania preventívnych opatrení. Riaditeľom stredných škôl v našej zriaďovateľskej pôsobnosti odporúčame otvoriť školy len z dôvodu jednoduchšieho uzatvorenia školského roka,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič. Niektoré stredné školy podľa neho spustili údržbu a prípravu na budúci školský rok. Naviac v internátoch, ktoré slúžili v čase pandémie ako karanténne centrá, sa robí veľké upratovanie. „Okrem toho, otvárať školské jedálne a internáty na taký krátky čas by bolo nehospodárne,“ dodal Viskupič.

Prezenčná výučba bola na všetkých školách prerušená 16. marca, išlo o preventívne opatrenie proti šíreniu ochorenia Covid-19. Trnavský samosprávny kraj zatvoril školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti preventívne ešte skôr, teda od 10. marca. Od 1. júna ministerstvo povolilo otvorenie všetkých škôlok a prvého až piateho ročníka základných škôl.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel