Podoby džezu

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, piešťanské leto sa hlási svojou neodolateľnou vôňou líp. Z ťažkého tieňa neviditeľnej hrozby sa život pomaly preberá do svojej bežnej podoby. Koncerty a iné zhromaždenia sú zatiaľ v obmedzenom režime, ale hlavne, že sa prejavuje hlad po kultúre a umení.


Jano Babič (Autor: red)

Plánovanie dovoleniek je otázne, zahraničné cestovanie je sťažené komplikáciou v doprave aj v nebezpečenstve šírenia nákazy. Možno, že sa prejaví ten pozitívnejší dôsledok pandémie a budeme dovolenkovať doma na Slovensku a budeme tak aj k svojmu okoliu ohľaduplnejší. Výzva zomknime sa – zvládneme to pretrváva a má skvelé dopady. Aj piešťanské leto bude zasa „naše“, s vôňou líp, kvitnúcimi parkami, koncertmi a príjemnou atmosférou.

I džezová scéna otvára svoju náruč. Prvé festivaly v Európe sa uskutočňujú za prísnych opatrení. Sedenie, programová dĺžka aj výčapné hodiny sú presne určené. V hľadisku najviac päťdesiat poslucháčov, od 1. júla ich bude môcť byť sto…

V podobných rámcoch sa bude konať aj Mikulášsky jazzový džezový festival, o ktorom si povieme viac v budúcej relácii. Predstavíme si tiež účastníkov festivalu a dosť toho vieme už aj o ostatných letných a jesenných aktivitách.

One Day Jazz Festival A-Live tentoraz prepojí Slovensko s Francúzskom. Osem koncertov v ôsmich krajinách v období od apríla do augusta a my si predstavíme miesta konania medzi Bratislavou cez Prahu až po Paríž, a tiež aktérov tejto neobyčajnej džezovej udalosti.

Informácie a aktuality z domácej a zahraničnej džezovej scény sú pravidelnou súčasťou relácie Podoby džezu na Rádiu Piešťany na frekvencii 90,2 MHz, ale aj na internetovej stránke www.radiopiestany.sk vždy v nedeľu o 20. hodine. Kompletnú reprízu si môžete vypočuť vždy v stredu o 23:00.

Na stretnutie na Rádiu Piešťany pri hudbe, ktorá lieči, sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav