Guľáš nevydržal ani mesiac na čele správnej rady Fondu na podporu športu

  • Šport / Ostatné športy
  • 20. júna 2020, 15:48

Pred necelým mesiacom 20. mája sa Dušan Guľáš stal predsedom správnej rady Fondu na podporu športu a už vo svojej funkcii končí. Podľa denníka SME Fond dočasne povedie podpredseda správnej rady Jaroslav Rybanský.

Dušan Guľáš (vľavo) a prezident SOŠV Anton Siekel. © SOŠV

„V dnešných časoch je veľmi ťažké ukončiť alebo zladiť dlhoročné podnikateľské aktivity tak, aby boli v súlade so štatútom verejnoprávneho činiteľa. Počas dvadsiatich rokov v biznise som získal množstvo kontaktov, ktoré sú mi teraz skôr na príťaž,“ vysvetlil svoje rozhodnutie Guľáš na webe sme.sk.

Fond na podporu športu vznikol na jeseň v roku 2019. Za cieľ má zaistiť efektívnu podporu a rozvoj športu mládeže, vrcholového športu, športovej reprezentácie SR, ale aj športu pre všetkých, vrátane zdravotne znevýhodnených ľudí. Najvyšším, výkonným a štatutárnym orgánom fondu je správna rada, ktorá má jedenásť členov s päťročným mandátom. Podľa zákona by mal mať Fond na podporu športu od vlády ročne k dispozícii minimálne dvadsať miliónov eur. Prvým predsedom správnej rady fondu bol bývalý úspešný olympionik a neskôr štátny tajomník pre šport Jozef Gönci.

Guľáš predtým pôsobil vo funkcii predsedu správnej rady Nadácie Slovenského olympijského a športového výboru. Taktiež bol riaditeľom Slovenskej agentúry na podporu zdravotne postihnutých umelcov a občianskeho združenia Juvame spolupracujúcej so športovými klubmi a športovcami. Od roku 2010 je konateľom firmy Respect sport, ktorá podporuje viaceré športové kluby, a od roku 2015 je konateľom firmy Stasin prevádzkujúcej športové priestory HS Centrum v Piešťanoch.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela