Organizačné zmeny mestskej polície: Chce sa viac zamerať na parkovanie

Na júnovej mestskej rade zastupujúci náčelník piešťanských mestských policajtov Peter Gogol predstavil novú organizačnú štruktúru mestskej polície. Tieto zmeny, ktoré ešte musí schváliť mestské zastupiteľstvo, zavádzajú nový prvok mestskej polície s názvom Parkovacia služba Mestskej polície a ruší niekoľko administratívnych pozícií v jej vedení.

Mestská polícia sa po novom zameria najmä na nesprávne parkovanie v centre. (Autor: pror)

Zmeny podľa zastupujúceho náčelníka Petra Gogola vyplývajú z dôvodu zmeny parkovacej politiky v meste Piešťany. „Mestská polícia na základe nej pristúpi k zvýšenej kontrole dodržiavania zákona o cestnej premávke so zameraním na platenie parkovného na vyznačených parkovacích miestach v centre mesta. Na tento účel bude vytvorená Parkovacia služba Mestskej polície,“ vysvetlil členom mestskej rady Peter Gogol.

V novom organizačnom poriadku podľa Gogola bude do priameho výkonu služby zaradených tridsať policajtov. Ruší sa jedno miesto na prevencii kriminality a jedno miesto na referáte priestupkov.

„Ďalej sa ruší v roku 2017 vytvorený okrsok Adama Trajana. Celkový počet príslušníkov Mestskej polície Piešťany je štyridsaťtri, jeden občiansky zamestnanec a jedna upratovačka, čo činí celkový stav zamestnancov štyridsaťpäť,“ dodal zastupujúci náčelník mestských policajtov.

Mestská rada navrhované zmeny schválila. Definitívne rozhodnutie o platnosti novej organizačnej štruktúry mestskej polície je však na poslancoch mestského zastupiteľstva.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín