Koronakríza: Pribudlo 43-tisíc nezamestnaných

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 18. júna 2020, 00:01

Koronakríza sa šíri po celom spektre obyvateľstva. Na Slovensku v jej dôsledku len za dva mesiace prišlo o prácu vyše 43-tisíc ľudí. O tom, ako to vyzerá v súčasnosti s nezamestnanosťou, nás informovala Mária Hrehová z kancelárie generálneho riaditeľa Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

(Autor: red)

Uveďte stav nezamestnaných v troch okresoch – Piešťany, Hlohovec a Nové Mesto nad Váhom.

Miera evidovanej nezamestnanosti na konci apríla bola v okrese Piešťany 3,82 %, Hlohovec 3,37 % a Nové Mesto nad Váhom 3,77 %. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny zverejňuje štatistiky nezamestnanosti za predchádzajúci mesiac vždy do 20. dňa nasledujúceho mesiaca, to znamená, že za máj budú zverejnené 20. júna.

Koľko ľudí sa vám prihlásilo do evidencie v súvislosti s mimoriadnou situáciou, keď zamestnávatelia museli poprepúšťať pracovníkov z dôvodu prerušenia, respektíve zrušenia prevádzok?

V marci pribudlo do evidencie uchádzačov o zamestnanie 13 885 osôb, v apríli 29 275 osôb.

Predpokladáme, že máte vedomosť o tom, ktorý z kľúčových zamestnávateľov regiónu vykonal radikálne opatrenia na uvoľnenie svojich zamestnancov z pracovného procesu. Uveďte, koľko ľudí a v akej oblasti podnikania dostane výpoveď.

Nahlásené hromadné prepúšťania na úradoch práce, sociálnych vecí a rodiny v mesiacoch marec-jún v Trnavskom, Nitrianskom, Trenčianskom a Bratislavskom kraji sú uvedené v priloženej tabuľke.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava