Zóna bez peňazí opäť plná vecí

Po uvoľnení obmedzení sa opäť začali organizovať podujatia, stretnutia skupín ľudí a rôzne aktivity, ktoré sme pred vypuknutím koronakrízy vnímali ako samozrejmé. Takými boli i výmeny vecí, ktoré Piešťanci už roky poznajú pod názvom Zóna bez peňazí.

Pri vstupe do Zóny bez peňazí bola pripravená aj dezinfekcia na ruky. (Autor: am)

Spočiatku sa zóny uskutočňovali v niekdajšom priestore komunitného centra ŽiWell, od minulého roka sa konajú pod krytou terasou Kúpeľnej dvorany. Ľudia tam počas celého trvania akcie prinášajú tašky plné vecí, ktoré už doma nepotrebujú. Dávajú týmto veciam šancu, aby spravili radosť aj niekomu ďalšiemu, komu by sa ešte hodili. Tí, ktorým sa zapáčia, ich nemusia kupovať ani recipročne nič za ne dávať. Jednoducho si ich zvesia z vešiaka a vezmú.

Na týchto vešiakoch sa tak opäť objavili tričká, nohavice, sukne, ale aj bundy, otepľovačky či mikiny. Mnohí doniesli topánky, kabelky, zariadenie do domácnosti a hračky.

Veci tak plynule prichádzali a odchádzali v taškách návštevníkov, ktorí noseným, ale často aj takmer nepoužitým veciam dajú novú šancu na život. „Do týchto nohavíc som vždy chcela schudnúť, ale nikdy sa mi to nepodarilo. Tak som sa rozhodla dať ich preč,“ znelo od stojanov medzi ženami, ktoré vešali nimi prinesené oblečenie.

Organizátori akcie z občianskeho združenia Sieť dobra, Karin Megová a Ľubomír Harmanovský, boli s návštevnosťou spokojní a prezradili, že veci, ktoré sa nerozoberú, zavezú do azylového domu, prípadne skúsia kontaktovať detský domov, či tam majú o ne záujem.

Ďalšia Zóna bez peňazí sa uskutoční zasa na jeseň.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín