Stredoškoláci v piešťanskom okrese do lavíc len po vysvedčenia a knihy, niektorých čaká aj testovanie

  • Školy / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 15. júna 2020, 00:02

Rozhodnutím ministra školstva sa stredoškoláci môžu do škôl vrátiť od 22. júna do 30. júna. Stredné školy v piešťanskom okrese zväčša celú túto dobu nevyužijú. Niektorým školám stačia dva posledné júnové dni na rozdanie učebníc a vysvedčení, iné potrebujú viac dní a harmonogram príchodu študentov do školy na ukončenie školského roka.

Gymnázium Pierra de Coubertina zavedie harmonogram, aby sa v škole vystriedal každý ročník v iný deň. (Autor: red)

Väčšina riaditeľov stredných škôl piešťanského okresu je už rozhodnutá, ako školský rok uzavrie. Jedni chcú ešte stihnúť testovanie, ďalší len rozdať knihy a vysvedčenia, no sú aj školy, kde uzavretie školského roka plánujú na celé uvedené obdobie. Čakajú ešte na definitívne stanovisko zriaďovateľa.

„V našej škole uzavrieme školský rok za dva posledné júnové dni. V pondelok 29. júna doriešime knihy a v utorok rozdáme vysvedčenia,“ uviedol riaditeľ Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Piešťanoch, Jozef  Kolník.

Rovnaký názor zdieľa aj Mária Múdra, riaditeľka Strednej odbornej školy regionálneho rozvoja v Rakoviciach a tiež riaditeľ Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera,  Ladislav Blaškovič.

Na Mojmírke je ukončenie školského roka o niečo komplikovanejšie. Podľa riaditeľky Anny Zálešákovej: „Študenti Strednej odbornej školy obchodu a služieb si musia uzavrieť rok nielen v škole, ale aj na svojich pracoviskách, kde vykonávajú odbornú prax. Vypracujeme harmonogram, aby v škole neboli všetci naraz, a zároveň aby sme v pokoji školský rok uzavreli. Takže to vidím tak, že do školy i na odborné pracoviská budú postupne chodiť študenti od 22. júna. A 30. júna dostanú vysvedčenia.“

Gymnázium Pierra de Coubertina v Piešťanoch zrejme tiež zavedie systém harmonogramu v dňoch od 22. júna do 30. júna, aby sa v škole vystriedal každý ročník v iný deň. „Nie je reálne možné za jediný deň zozbierať a aj rozdať učebnice pre päťsto žiakov, to chce svoj čas a systém,“ skonštatoval riaditeľ  Radim Urban.

Vo Vrbovom budú posledné júnové dni nielen uzatvárať známky, ale aj vykonávať testovanie z jazykovej úrovne a prírodovednej gramotnosti žiakov Gymnázia Jána Baltazára Magina. Taktiež to chce svoj čas a harmonogram „To, ktoré dva dni prídu a ktorí žiaci do školy po 23. júni, uvidíme. Dáme im to vopred vedieť na našej webovej stránke, pričom sa budeme pridržiavať  usmernení,“  skonštatovala Henrieta Gromanová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf