ZDRAVOTNÍCTVO: Nemocnice už pracujú v štandardnom režime

  • Piešťanský týždeň / Piešťany / Spravodajstvo
  • 14. júna 2020, 08:24

V súvislosti s Covid-19 sa skončila aj povinnosť reprofilizácie lôžok v 15 koncových nemocniciach, ktoré mali ošetrovať pacientov nakazených koronavírusom



Ilustr. foto (Autor: Viera Dusíková)

Nemocnice od polnoci zo soboty na nedeľu pracujú v štandardnom režime, keďže na Slovensku sa skončil núdzový stav, ktorý bol vyhlásený v súvislosti s novým koronavírusom. Zdravotníci od nedele už nie sú v mobilizačnej pohotovosti. Ministerstvo zdravotníctva o tom informovalo v tlačovej správe, ktorú agentúre SITA poskytla hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová. „Dostávame sa tak do štandardného normálneho režimu poskytovania zdravotnej starostlivosti, hoci Slovensko sa stále nachádza v mimoriadnej situácii,“ uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Aj Nemocnica A. Wintera Piešťany začína fungovať štandardne, foto V. Dusíková

V súvislosti s COVID-19 sa skončila aj povinnosť reprofilizácie lôžok v 15 koncových slovenských nemocniciach, ktoré mali ošetrovať pacientov nakazených koronavírusom. „Zdravotnícke zariadenia už nemusia zabezpečovať reprofilizáciu týchto lôžok a pacienti už budú výlučne riešení na infektologických ambulanciách,“ vysvetlil minister. Nemocnice však aj naďalej musia mať zabezpečenú triáž. „V prípade, že do nemocnice príde pacient, ktorý ma podozrenie na infekčné ochorenie alebo podozrivú epidemiologickú anamnézu, mal by byť umiestnený na bezpečné miesto nemocnice, kde mu bude urobený odber tak, aby sa nedostal do styku s ďalšími pacientmi,“ uzavrel minister. Hoci núdzový stav sa o polnoci skončil, na Slovensku je naďalej vyhlásená mimoriadna situácia.

sita

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav