Vrbové stavia nové detské ihrisko

Vrbovská samospráva nechala vybudovať nové detské ihrisko. Nachádzať sa bude na Družstevnej ulici, pričom nahradí staré, ktoré už roky neplnilo účel. Podľa zmluvy, ktorú mesto uzavrelo s firmou Veríme v zábavu, bude stáť 13 560 eur a hotové má byť najneskôr do konca júna.

Na Družstevnej ulici už pribúdajú hracie prvky. (Autor: am)

Súčasťou ihriska bude hojdačka s dvomi zavesenými sedadlami, prevažovačka, hracia veža so šmýkačkou, tunelom a vežou, ďalej kovový kolotoč s vnútorným sedením, pružinová detská hojdačka s motívom motorky a pružinová detská dvojhojdačka. Samozrejmosťou je oplotenie, dopadová plocha a certifikáty.

Ihrisko je z väčšej časti financované formou nenávratného finančného príspevku vlády a ostatok vrbovskou samosprávou.

Približne v rovnakej cenovej kategórii sa nachádzajú aj posledne vybudované piešťanské ihriská, ktorým je napríklad to na Valovej ulici – stálo necelých 16-tisíc eur. Jedným z nových je aj ihrisko na Prednádraží, ktoré bolo za takmer 20-tisíc. V týchto cenách, rovnako ani pri vrbovskom ihrisku, nie sú započítané výkopové práce a zarovnanie terénu.

Dávnejšia obnova svojho času zhorenej pirátskej lode – samostatného hracieho prvku v piešťanskom mestskom parku – vyšla na 6372 eur, pričom cena obsahovala aj odvoz ruín a úpravu povrchu ihriska.

V podstatne inej cene je napríklad ihrisko Žihadielko, ktoré však nefinancovali samosprávy, ale súkromná spoločnosť. Hodnota tohto ihriska je 87-tisíc eur, avšak nachádza sa na ňom viac prvkov na hranie aj kompletný mobiliár.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav