Diváci už chodia do Domu umenia na filmy i prehliadku výstav

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 14. júna 2020, 00:02

Po poslednom uvoľňovaní zavedených opatrení v boji proti novému koronavírusu sa otvorili aj brány piešťanského Domu umenia. Živé predstavenia zatiaľ v programe zaradené nie sú, no diváci si môžu vychutnať prehliadku najúspešnejších filmov a prezrieť si inštalované výstavy.

V Zrkadlovej sieni sú vystavené aj fotografie s Emíliou Vášáryovou. (Autor: am)

Každý týždeň patria tri dni – utorok, streda a štvrtok – filmovým premietaniam. Jeden deň si diváci môžu vychutnať česko-slovenský film, jednu svetovo úspešnú alebo novú snímku a jedno premietanie pre deti.

Čo sa týka organizácie, diváci prichádzajú do 600-miestnej sály v desiatkach, a tak je pre každého zaistený dostatočný odstup od ostatných. Povinné je zdržiavať sa v priestoroch Domu umenia v rúšku.

Kultúrny stánok na nábreží Váhu je však pre verejnosť otvorený šesť dní v týždni okrem pondelka. Počas ostatných dní si návštevníci môžu naplánovať popoludňajšiu prehliadku výstav, ktoré sú inštalované najmä na prízemí.

V Galérii sa nachádzajú obrazy Heleny Galbavej. Výstava s názvom Prieniky abstrakcie zachytáva motívy prírody, no divák sa môže pri jednotlivých dielach zamýšľať v širšom kontexte. „Prichádzam časom na to, že abstrakcia viac vypovedá o vašich pocitoch,“ povedala o svojom aktuálnom abstraktnom období v tvorbe autorka. Ťažiskovými témami sú zátišia a krajinomaľba, motívy kvetov, stromov a lúk.

V Zrkadlovej sieni, ktorá je počtom metrov štvorcových limitovaná na šesť návštevníkov súčasne, sú vystavené fotografie Kataríny Krajčovičovej, kde si návštevníci môžu pozrieť snímky Emílie Vášáryovej, Zuzany Krónerovej a Jeleny Obrazcovovej. Fotografie zachytávajú bežné výjavy zo životov týchto známych žien, ich stretnutí, zahraničných návštev, ale aj vystúpení.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav