Pri dopravnej nehode vyhasol ľudský život

  • Spravodajstvo / Región
  • 12. júna 2020, 09:55

Včera popoludní (dňa 11. júna pred 15.00 hodinou) došlo na ceste za Novým Mestom nad Váhom k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej zbytočne vyhasol ľudský život.

Vodič Octavie následkom mnohopočetných zranení zahynul na mieste dopravnej nehody. (Autor: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Podľa doterajších zistení, k dopravnej nehode malo dôjsť tak, že 55-ročný vodič z okr. Trnava jazdil na vozidle Peugeot 406 od Nového mesta nad Váhom k obci Trenčianske Bohuslavice. Začal odbočovať vľavo v čase, kedy bol predchádzaný osobným vozidlom Škoda Octavia, ktoré riadil rovnako starý vodič (55 r.) z Dubnice nad Váhom.

Následne došlo k zrážke vozidiel. Peugeot narazil svojou prednou časťou do bočnej časti Octavie. Po zrážke stratilo vozidlo Octavia stabilitu a v šmyku prešlo mimo vozovku, kde narazilo do stromu. Vodič Octavie následkom mnohopočetných zranení zahynul na mieste dopravnej nehody.

Škoda na vozidlách bola predbežne vyčíslená na asi 10000 €. Na mieste dopravnej nehody bol prítomný aj súdny znalec z odboru cestná doprava. Počas dokumentovania tejto mimoriadne tragickej dopravnej nehody bola doprava na ceste uzatvorená a dopravu riadili policajti.

Vodiča Peugeotu policajti na mieste dopravnej nehody podrobili dychovej skúške. Jej výsledok bol negatívny. Nebohému vodičovi bude odobratá krv na zistenie prítomnosti alkoholu alebo iných omamných látok pri súdnej pitve. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania. V predmetnej veci vyšetrovateľka Odboru kriminálnej polície z Nového Mesta nad Váhom začala trestné stíhanie, a to vo veci prečinu usmrtenie.

„Žiadame svedkov uvedenej tragickej dopravnej nehody, ktorí prechádzali daným úsekom cesty v čase pred dopravnou nehodou (cca 14.50 hodinou) a mohli by nám pomôcť náležite objasniť uvedenú tragédiu, aby kontaktovali políciu,“ informuje na sociálnej sieti polícia.

Polícia zároveň apeluje na vodičov, aby boli opatrní a nepreceňovali svoje schopnosti. „Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách. Je dôležité uvedomiť si, že na cestách nie sme sami a svojou bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujeme nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky. Pripomíname pravidlo, ktoré stále platí a platiť bude. Radšej stratiť minútu v živote, ako v minúte život,“ dodáva na sociálnej sieti polícia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava