Limit počtu osôb dá zrejme stopku aj Kvetinovému korzu či umeleckým remeslám

Limit počtu návštevníkom na hromadnom podujatí aj v exteriéri dá zrejme stopku ďalším dvom veľkým podujatiam v Piešťanoch, ktoré organizátori pre tento rok doposiaľ nezrušili. Na september preplánované Tradičné umelecké remeslá, ale ani sprievodné podujatie jesennej Národnej súťaže v aranžovaní a viazaní kvetov Victoria Regia – Kvetinové korzo pre svoj otvorený charakter účasti návštevníkov nebude zrejme môcť reálne zabezpečiť maximálny limit tisíc osôb na podujatí či dvojmetrové povinné odstupy.

Kvetinové korzo v Piešťanoch je charakteristické množstvom účastníkov a ešte väčším množstvom divákov. (Autor: rs)

Problém pre podujatia uvedeného charakteru spočíva v avizovanom opatrení, že od 1. júla až do konca tohto roka bude môcť byť na verejných podujatiach maximálne tisíc osôb. A pri otvorenosti oboch zatiaľ ešte nezrušených jesenných podujatí v kúpeľnom meste sa dá len ťažko predstaviť, že by bolo celé centrum mesta napríklad ohradené a vstup na Kvetinové korzo či na Tradičné umelecké remeslá by bol organizátormi zabezpečený len cez turnikety.

To by bol zrejme jediný regulárny spôsob, ako vytvoriť priestor pre povinnú dezinfekciu rúk a dokázal by aj limitovať počet účastníkov z radov verejnosti na počet jednej tisícky.

Takéto obmedzenia s predpokladanou platnosťou až do konca roka už zrušili tradičné jarmoky v Hlohovci, ale aj Trnave, kde organizátori ohlásili, že najbližší možný termín pre ich uskutočnenie je až rok 2021.

V Piešťanoch pre pandémiu koronavírusu už bolo zrušené otvorenie letnej sezóny, CityFest či Prechádzka rozprávkovým parkom ako súčasť osláv Medzinárodného dňa detí.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav