Tenistky postúpili a privítajú Slovan aj s hviezdnou Bencicovou

Piešťanaké tenistky porazili v ženskej extralige TK Ružomberok a postúpili tak do semifinále. V ňom privítajú na domácich kurtoch Slovan Bratislava v zostave s hviezdnou Belindou Bencic i Viktóriou Kužmovou.

Extraligové družstvo žien TK Kúpele Piešťany. © TK Kúpele Piešťany

V 1. kole extraligy žien privítal TK Kúpele Piešťany na domácich dvorcoch privítali TK Ružomberok. Išlo tak o neformálnu odvetu za minulý rok, keď Piešťany rovnako v 1. kole vyhrali na kurtoch súpera 4:1. Z obavy pred nepriaznivým počasím sa hrali všetky dvojhry súčasne. Oproti vlaňajšku nastúpili obe družstvá výrazne posilnené, čo sa od prvej loptičky prejavilo na kvalite zápasov.

Spočiatku sa pomyselné misky váh prelievali z jednej strany na druhú. Po odohratí prvých setov „viedol“ Ružomberok priebežne 3:2.

Diana Šumová a Petra Horáková však zabojovali a po prehraných prvých setoch svoje zápasy otočili a vyhrali nad svojimi súperkami Danielou Hláčikovou, resp. Zuzanou Legerskou zhodne 2:1 na sety. Najmä 2,5 hodinový zápas Šumovej s Hláčikovou mal výbornú úroveň, pri ktorom sa diváci rozhodne nenudili.

Zuzka Luknárová stihla svoj zápas proti Romane Tarajovej zlomiť ešte v 1. sete, keď otočila z 1:5 na 7:5 a po ceste odvrátila 3 setbaly súperky. V druhom sete už dominovala a vyhrala relatívne hladko 6:2.

Jednoznačný priebeh mal iba zápas Mišky Kadlečkovej, ktorá sfúkla z dvorca Silviu Chudú za necelú hodinu 6:0, 6:2.

Nakoniec o jediný bod hostiek sa postarala ich česká legionárka Hana Pektorová, ktorá v súboji jednotiek porazila našu Lauru Svatíkovú 6:4, 6:1.

Po vydretom víťazstve 4:1 tak po roku opäť Piešťany postúpili do semifinále a budú bojovať o medaile.

Už v stredu 10.6.2020 o 9,00 hod opäť doma privítajú TK Slovan Bratislava a s ním aj aktuálne 8. hráčka sveta Belindu Bencic a slovenskú Fed cupovú jednotku (a 82. hračku sveta) Viktóriu Kužmovú.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek