Krakovany: „Ďakujeme našim obecným hasičom!“

  • Piešťanský týždeň / Mladí dnes / Kultúra a spoločnosť / Spravodajstvo
  • 8. júna 2020, 00:02

Máj prešiel ako voda a vztýčená symbolika zdravia a vitality nositeliek života, prebúdzajúcej sa prírody v podobe zdobeného stromčeka končí svoje poslanie. V nedeľu 31. mája sa naši chlapci z Dobrovoľného hasičského zboru Krakovany zišli pred Obecným úradom, aby spoločnými silami dali dole májový symbol, ktorý v predvečer 1. mája vyzdobili a vlastnými silami postavili uprostred námestia.


členovia DHZ Krakovany nielen stavali a odnímali máj, ale pomáhali aj počas koronakrízy. (Autor: archív obce Krakovany)

Aj keď tohoročné „stavanie mája“ a jeho „váľanie“ sa tento rok nieslo za prísnych opatrení, svoje poslanie splnilo.  Naši dobrovoľní hasiči neboli aktívni len v máji. Od začiatku vypuknutia pandémie COVID-19 boli, a aj naďalej sú nápomocní, a ochotne pomáhajú pri dezinfekcii verejných priestranstiev, ako sú autobusové zastávky, priestory pred Obecným úradom a poštou, v Zariadení opatrovateľskej služby v Krakovanoch, v Materskej a základnej škole v Krakovanoch a tiež aj v susedných obciach – v Ostrove, Veľkom Orvišti a Bašovciach. Obec zabezpečila výrobu ochranných rúšok, ktoré naši dobrovoľní hasiči rozdali do schránok občanom starším ako 60 rokov. Neoceniteľnú pomoc zastúpili aj pri pravidelnom polievaní novovysadených stromov v obci. A to predovšetkým Matúš Zuzic, Kristián Barbušin, Patrik Hinner, Vojtech Hesko, Marko Hesko, David Demko, Ivan Herman.

Za ich aktívnu prácu počas tejto krízovej situácie a pomoc spoluobčanom im všetkým patrí naše uznanie a veľké  poďakovanie nás všetkých!! 

(Obec Krakovany), foto archív obce

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila