Župan Viskupič chce riešiť veľké výzvy v doprave

  • Kraj / Spravodajstvo
  • 6. júna 2020, 10:00

Pôjde napríklad o riešenie dopravy v Hlohovci či výstavbu obchvatov Senice a Jablonice. Viskupič však upozorňuje, že v tomto prípade je nevyhnutná spolupráca so štátom.


Krajinský most v Piešťanoch (Autor: pror)

Vedenie Trnavského samosprávneho kraja sa v druhej polovici svojho funkčného obdobia zameria na zmierňovanie dopadov koronakrízy a pokračovať bude v rozbehnutých projektoch. Prioritou bude podľa trnavského župana Jozefa Viskupiča rozvoj sociálnej infraštruktúry vrátane športovísk, ale aj rozširovanie služieb v oblasti zdravotníctva a riešenie dopravy. Viskupič to povedal pri príležitosti vstupu do druhej polovice z päťročného funkčného obdobia. Koncom roka 2017 boli župani aj krajskí poslanci zvolení do funkcií výnimočne na päť rokov, aby sa v roku 2022 mohli konať voľby do samospráv obcí, miest a krajov v jednom termíne.

„Nezdedili sme po predošlom vedení žiadne pripravené projekty, preto sme museli venovať čas ich príprave. Ak nás koronakríza výrazne nespomalí, župa sa bude v najbližšom období dynamicky rozvíjať,“ dodal Viskupič. Krajská samospráva chce podľa neho riešiť problémy s cestami, nevyhnutná však bude spolupráca so štátom. „Ide napríklad o riešenie dopravy v Hlohovci či výstavbu obchvatov Senice a Jablonice, kadiaľ prechádza dôležité dopravné spojenie s Českou republikou. Zároveň chceme urýchliť výstavbu cyklotrás, jedného z predpokladov rozvoja cestovného ruchu a zelenej mobility, s ktorou súvisí aj zámer prilákať viac cestujúcich do autobusovej dopravy,“ dodal Viskupič.

Prvú polovicu volebného obdobia označil za obdobie reštartu, počas ktorého sa podarilo župu finančne ozdraviť. Pripomenul, že trnavská krajská samospráva mala v minulosti jeden z najnižších rezervných fondov spomedzi všetkých krajov. Z úspešných projektov „prvého polčasu“ vedenia župy spomenul otvorenie nového centra sociálnych služieb na mieste bývalého zariadenia Čistý deň v Galante a systematický prístup k opravám a modernizáciám ciest II. a III. triedy z vlastného rozpočtu aj eurofondov. S tým súvisí aj prebiehajúca zásadná obnova techniky cestárov.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel