V Kocuriciach chcú vysadiť desiatky nových stromov

Výsadbu stromov a inej vegetácie v slovenských obciach podporí envirorezort v rámci národného projektu Zelené obce Slovenska, ktorý je financovaný z európskych fondov. O poskytnutie finančnej podpory v maximálnej výške 16-tisíc eur sa uchádzajú aj Piešťany.

Foto: am

Národný projekt, ktorý je zameraný na zachovanie a obnovu biodiverzity a ekosystémov mimo chránených území zastrešuje Slovenská agentúra životného prostredia.

V rámci projektu mesto plánuje vysadiť 89 stromov, 68 ks dreviny javor poľný, 8 hrabov obyčajných a 10 dubov zimných. Výsadba stromov bude realizovaná v katastrálnom území Kocurice na parceliach, ktoré sú vo výlučnom vlastníctve mesta Piešťany.

Zo získaných financií sa bude hradiť dodanie drevín a pôdneho substrátu, výsadba, nevyhnutné terénne úpravy ako aj následný monitoring vitality jednotlivých drevín.

Národný projekt s názvom Podpora biodiverzity prvkami zelenej infraštruktúry v obciach Slovenska – Zelené obce Slovenska je zameraný na zachovanie a obnovu biodiverzity a ekosystémov mimo chránených území. Národný projekt sa zameriava najmä na realizačné opatrenia na úrovni obnovy, budovania a zachovania prírodných a poloprírodných oblastí, ako prvku zelenej infraštruktúry, a to prostredníctvom realizácie vegetačných prvkov. Národným projektom sa prispeje k zlepšeniu stavu kvality životného prostredia, a to prostredníctvom drevinovej revitalizácie existujúcich ekosystémov.

Zdroj: Piešťany.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela