Moravany nad Váhom: starkí zažili virtuóza Filipa Jančíka

  • Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 5. júna 2020, 15:37

Starenky a starčekovia, ale aj ich opatrovateľky Zariadenia pre seniorov v Moravanoch nad Váhom mali slzy na krajíčku, keď po tak dlhej dobe nútenej izolácie mohli zažiť emóciami nabitý koncert famózneho mladého huslistiu Filipa Jančíka na priedomí ich zariadenia. Filip vyskočil na kapotu auta a hral svoje najvychatávky.


Filip Jančík dojal až k slzám seniorov z Moravian nad Váhom. (Autor: archív Martina Cifru)

Plné boli balkóny, terasa ba aj okolie domova dôchodcov. „Koncert sa uskutočnil vďaka charitatívnemu  projektu Filipa Jančíka s názvom Podoknom. V rámci projektu Filip Jančík hral vo viacerých mestách na Slovensku. Tento projekt nahradil plánované turné ktoré prerušila pandémia koronavírusu. „Koncert vyvolal silné emócie a viacerí diváci mali slzy na krajíčku.  Klienti zariadenia boli nadšení. Prítomní si vypočuli svetoznáme melódie ale aj našu slovenskú Čerešne. Koncert sa skončil veľkým potleskom. Na záver sa Filip Jančík dohodol že sa do zariadenia vráti a s jednou klientkou, ktorá hrá na klavíri si spolu zahrajú duet a skladbu od E.Morricone  -Vtedy na západe,“ uviedol pre Piešťanský týždeň riaditeľ zariadenia Martin Cifra.

.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav