MATOVIČ: Slováci môžu oddnes slobodne cestovať aj do Rakúska

  • Nezaradené / Kraj / Spravodajstvo
  • 5. júna 2020, 09:27

Slováci môžu oddnes slobodne cestovať aj do Rakúska. Oznámil to dnes premiér Igor Matovič (OĽaNO) a minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) na hraničnom priechode Bratislava – Berg. Otvorené nie sú len hraničné priechody, ale aj zelené hranice či cyklistické priechody.

(Autor: zdroj: RTVS)

„Dnes sme tu s pánom ministrom na tomto mieste, aby sme oznámili, že nastáva nová doba a opäť budeme môcť cestovať slobodne aj do Rakúskej republiky,“ povedal premiér, ktorý bol o siedmej ráno otvoriť aj hranice s Maďarskom. Matovič vysvetlil, že ľudia môžu slobodne prechádzať cez hraničné priechody alebo zelenú hranicu. „Oddnes je slovensko-rakúska hranica deravá,“ vyhlásil.

Ako uviedol, víta, že Rakúsko zatiaľ neotvorilo hranice s Talianskom. Podľa neho má Taliankso zatiaľ stále veľa aktívnych prípadov, čo považuje za nebezpečné. „Ja som veľmi rád, že ostatné krajiny k tomu pristupujú zodpovedne. Dnes sú rakúske hranice, naše hranice,“ dodal.

Minister vnútra Mikulec sa poďakoval všetkým policajtom, hasičom, záchranárom a dobrovoľníkom, ktorí chod na hraniach zabezpečovali a taktiež občanom, ktorí museli byť pri hraniciach trpezliví. „Koronavírus týmto pádom nekončí úplne. Zodpovednosť je na nás všetkých, a preto chcem poprosiť všetkých, ktorí sa budú vracať z tých stále rizikových krajín, aby neboli nezodpovední a nepokazili sme si to,“ uzavrel.

sita

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín