Pokračovanie rekonštrukcie na Nálepkovej

Parkovisko na Nálepkovej ulici v Piešťanoch alebo veľké parkovisko „za Perlou“ opäť prešlo obnovou. Po novembrových obnovách asi tretiny asfaltu sa skvalitnil ďalší úsek, na ktorom môžu vodiči odstavovať svoje autá.

Na „veľkom“ parkovisku pribudol ďalší nový asfalt. (Autor: am)

Začiatkom novembra minulého roka bola ohlásená rekonštrukcia časti veľkého parkoviska. Vykonala ju firma TKO EKOPRES II a jej súčasťou bola úprava povrchu vozovky na časti parkoviska, a to odfrézovanie a pokládka asfalto-betónu. Parkovisko upravili ostrovčekmi, pričom dopravný projektant zmenil umiestnenie niektorých státí a vzniklo približne 50 nových parkovacích miest. V rámci rekonštrukcie na parkovisku pribudol nový parkovací systém, ktorý má dva vjazdové terminály, jeden výjazdový terminál, automatické závory a IP kamery pre rozpoznávanie evidenčných čísiel vozidiel.

Už pôvodná zmluva hovorila o nových chodníkoch, kde asfalt mala nahradiť zámková dlažba. Rovnako bolo potrebné dobudovať chodník v mieste bývalého vjazdu, kde cestu oddeľovali od parkoviska len veľké kvetináče. V tejto – májovej fáze rekonštrukcie chodník teda napojili na ten, ktorý už existoval a viedol k prevádzke Perla. A keďže v mieste napojenia na chodník k trhovisku križoval nový chodník cyklotrasu, v tomto mieste sa obrubníky osadili bezbariérovo.

Pôvodne zmluva hovorila o 61-tisícoch za rekonštrukciu, no po rozšírení rozsahu rekonštrukcie o ďalšiu novovyasfaltovanú časť sa rozpočet obnovy parkoviska zvýšil na necelých 86-tisíc eur.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 7. mája 2024
Meniny má Monika, zajtra Ingrida