Opití vodiči búrali aj v okolitých mestách

Sadať si za volant „pod parou“ je nielenže nezodpovedné, ale aj nebezpečné. Presvedčili sa o tom aj vodiči na Myjave a v Hlohovci, ktorí pre alkohol nezvládli riadenie.

Vodič Fordu Fiesta nafúkal takmer tri promile.

Dopravní policajti z Nového Mesta nad Váhom vzniesli obvinenie pre prečin ohrozovania pod vplyvom návykovej látky voči 66-ročnému mužovi z Myjavy.

Vodič Citroenu mal vo večerných hodinách (cca o 21.15 hod.) cúvať z parkoviska ul. M.R. Štefánika v Myjave, pričom sa plne nevenoval vedeniu vozidla a následne mal ľavou zadnou časťou vozidla naraziť do pravej zadnej časti idúceho vozidla zn. Škoda. Pri dopravnej nehode nebola žiadna osoba zranená.

Vodič sa podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,77 mg/l (1,60 promile) alkoholu v dychu. Obvinenému vodičovi hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Polícia opätovne upozorňuje vodičov, ktorí pred jazdou požijú alkoholické nápoje a sadnú si za volant, že svojou nezodpovednosťou ohrozujú nielen svoj život a zdravie, ale hlavne ohrozujú životy a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky

Nafúkal aj vodič v Hlohovci

Vodič Fordu Fiesta jazdil v Hlohovci po Nitrianskej ulici. Pod vplyvom alkoholu zozadu narazil do Škody Fabie, ktorá sa pohybovala pred ním. Ešte pokračoval v jazde a nabúral aj do VW Touareg jazdiaceho ešte pred Fabiou.

Privolaná policajná hliadka mu na mieste dychovou skúškou namerala 1,32 mg/l alkoholu. V prepočte je to 2,75 promile. V aute sa s ním viezla 27-ročná žena, ktorú lekári jednorazovo ošetrili. Iní ľudia sa, našťastie, pri nehode nezranili.

Opitý vodič spôsobil na vozidlách škodu 4500 eur. Tridsaťdeväťročného vodiča Fordu Fiesta z okresu Nitra polícia zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. Príslušník dopravného inšpektorátu ho obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Realizovaný je v tzv. superrýchlom konaní a o jeho ďalšom osude bude rozhodovať súd.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel