Rúško netreba, ak ste viac ako dva metre od seba

  • Nezaradené / Piešťany / Spravodajstvo
  • 2. júna 2020, 20:18

Pokiaľ od seba budú ľudia na verejnosti vzdialení viac ako dva metre, od stredy 3. júna nemusia mať rúško.


Deti do troch rokov už od stredy 3. júna nemusia nosiť rúška. Ilustr. foto. (Autor: vd)

Úrad verejného zdravotníctva SR rozšíril výnimky z povinného nosenia rúšok vzhľadom na priaznivý vývoj epidemiologickej situácie na Slovensku. Rozšíril výnimku z povinného nosenia rúšok na verejnosti z piatich na dva metre.
O rozšírení výnimiek informovala Daša Račková z Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Rúška taktiež nemusia nosiť deti do troch rokov.

Ľudia už nebudú musieť nosiť rúško na verejnosti, pokiaľ od seba budú vzdialení viac ako dva metre. Znižuje sa tak predošlé opatrenie, ktoré určovalo vzdialenosť na päť metrov. Povinnosť nosenia rúšok odpadá aj pre deti do troch rokov. Dýchacie cesty nemusia mať prekryté ani deti pristupujúce k prvému svätému prijímaniu.

Výnimka pre nosenie rúšok sa vzťahuje aj pre osoby pri návšteve wellness, umelých a prírodných kúpalísk a taktiež pre účastníkov zotavovacích podujatí pre deti a mládež, a to vrátane personálu. Povinnosť sa ruší pri všetkých aktivitách v rámci lokality vyhradenej na konanie daného zotavovacieho podujatia, ako aj pri pobyte vo voľnej prírode.

sita

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín