Burzou zbierali peniaze na kastráciu mačiek

Milovníci zvierat podporili opustené mačky. V sobotu 30. mája zašli na terasu Kúpeľnej dvorany v Piešťanoch a kúpou tovaru z burzy svojimi peniazmi podporili kastráciu pouličných mačiek.

Burza pre útulok. (Autor: am)

Poháre, taniere, misy, soľničky a ďalšie zariadenie do kuchyne, ale aj dekorácie, hračky, kabelky. To všetko bolo vyložené na stoloch v rámci prvej tohtoročnej Burzy pre útulok.

„Včerajšia burza bola takým menším pokusom po dlhom čase, ale naši štamgasti nás nesklamali a prišli. Nebolo ich síce veľa, ale i tak sme spokojní,“ uviedla riaditeľka piešťanského útulku Ľubomíra Baleková.

Piešťanské regionálne centrum Slobody zvierat sa zbieraním peňazí snažilo zabezpečiť pár eur na kastrovanie pouličných mačiek. Ich prítomnosť na sídliskách je vhodná, pretože sa živia množstvom hlodavcov v okolitej prírode a často aj pri kontajneroch, no ich počty je potrebné regulovať práve systematickou kastráciou. Vykastrované mačky sú pokojnejšie, netúlajú sa, nemajú hlasné sexuálne prejavy, no aj naďalej chytajú myši a strážia si svoje teritórium. „Ďakujeme za návštevu, nákup a prenájom miesta OZ Kvas. Burzu chceme zopakovať aj v mesiaci jún už s novým tovarom, presný dátum bude včas zverejnený,“ dodala riaditeľka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj