Staňte sa spolutvorcami Street ART Festivalu

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 31. mája 2020, 09:00

Momentálne síce nevieme s určitosťou povedať, či sa letný Street ART Festival uskutoční v plánovanom termíne 1. augusta, ale dúfame, že práve tento typ podujatia, ktoré sa nekoná v uzatvorenom priestore, bude spĺňať všetky platné kritériá a jeho realizácia bude umožnená. Radi by sme preto využili mediálny priestor a pozvali širšiu verejnosť, aby sa podieľala na tvorbe programu piateho ročníka Street ART Festivalu.

Street art v roku 2019 (Autor: am)

Street ART je jednodňový festival, ktorý vznikol v roku 2016 ako neformálne stretnutie priateľov a pouličných umelcov. Vďaka genius loci Piešťan, kozmopolitnej atmosfére a tradícii pouličného umenia v centre mesta sa Street ART Festival stáva prirodzenou súčasťou osláv leta počas prvého augustového víkendu.

Okrem oficiálneho programu festivalu je centrum aj voľnou zónou pre prechádzajúcich buskerov. Vystúpiť môže každý, pretože hlavnou ideou je ponúknuť priestor všetkým, bez výberových kritérií. Vítaní sú herci/divadlá, mímovia, živé sochy, žongléri, grafiti umelci. Preferujeme pôvodné a originálne umenie.

Ak máte nejaké tipy na pouličných, ale aj profesionálnych umelcov s vlastnou autorskou tvorbou, ako aj na miesta, kde by sa ich predstavenia mohli konať, nemusí to byť len v centre, ale môžeme prísť za vami na sídliská, do lokálnych krčiem a kaviarní, ozvite sa na info@urbantone.sk.

Následne oslovíme umelcov, zhodnotíme ich náklady a časové možnosti, a ak bude treba, nájdeme sponzorov alebo urobíme zbierku.

Na záver vás pozývame pozrieť si na YouTube kanáli Urban Tone videozáznam z live stream koncertu synth-folkovej kapely Klipers, ktorý sa konal 15. mája v klube Lajfky v Edene. Koncert sa uskutočnil v rámci nami organizovaného festivalu domácej hudobnej tvorby Piešťany Open MIC Live 2020.

(ts)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel