Prijímacie skúšky na osemročné gymnázia budú 15. a 18. júna

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 30. mája 2020, 08:03

Ministerstvo školstva určilo na tento rok dva termíny pre prijímacie konanie na osemročných gymnáziách, a to 15. a 18. jún. Z rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislava Gröhlinga (SaS) vyplýva, že prijímačky sa budú konať prezenčne. Talentové skúšky na odborných školách budú 17. júna. Žiaci sa o prijatí či neprijatí dozvedia 24. júna.

Prijímačky na osemročné gymnázia sa budú podľa všetkého konať prezenčne v kontakte s učiteľmi priamo v škole. (Autor: Bigstock)

V prípade vysokého počtu uchádzačov sa môžu skúšky na gymnáziách konať aj 16. a 19 júna.

Riaditeľ strednej školy zverejní do 30. júna počet obsadených a voľných miest na webe školy či na jej výveske. Následne 7. júla oznámi rozhodnutie o prijatí uchádzačov, ktorí podali odvolanie. Žiak so zdravotným znevýhodním predloží vyjadrenie všeobecného lekára o schopnosti študovať v termíne určenom riaditeľom školy, najneskôr 31. augusta.

Ministerstvo školstva umožnilo zriaďovateľom od 1. júna obmedzené otvorenie stredných či jazykových škôl. Budú však musieť dodržiavať protiepidemiologické opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR. Otvoriť sa budú môcť len pre zorganizovanie komisionálnych, jazykových, prijímacích či štátnych jazykových skúšok.

Uchádzači o  5-ročné (bilingválne) a 4-ročného štúdium na gymnáziu majú prijímačky už za sebou. Konali sa bez kontaktu so školou administratívnou formou.

pror/(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek